Rabarber-frangipanetaart


Rabarber-frangipanetaart, onweerstaanbaar lekker!

Een vrije dag. Tijd om een taartje te bakken. Een taart met een krokante bladerdeegbodem, een smeuïge frangipanevulling en friszure rabarber. Rabarber is heerlijk om mee te bakken en gecombineerd met frangipane is het onweerstaanbaar lekker.

Rabarber-frangipane taart

Ik hou wel van rabarber. Op mijn blog vind je verschillende recepten met rabarber. Je zal zien dat ik rabarber altijd in zoete gerechten gebruik. Eigenlijk is rabarber zowel groente als fruit. De zurige rabarber, die familie is van de zuring, doet het ook goed in hartige bereidingen. Dat moet ik toch ook eens proberen. Maar nu eerst taart. Rabarber-frangipanetaart. Mmmh!

Wat heb je nodig voor deze rabarber-frangipanetaart?

1 rol bladerdeeg – klontje boter – 5 stengels rabarber – geraspte gember (3 cm) – 3 el rietsuiker – 150 g marsepein

Voor de frangipanevulling: 110 g zachte boter – 25 g bloem – 100 g rietsuiker – 125 g amandelpoeder – 2 eieren

Hoe maak je het?

Bak het bladerdeeg 10 minuten blind in een warme oven van 180°C – heteluchtstand. Leg hiervoor het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm. Leg hierop een tweede vel bakpapier en stort hierop de bakbonen.

Maak ondertussen de frangipanevulling. Meng in een keukenrobot of met een mixer de zachte boter met de bloem, het amandelpoeder, de suiker en de eieren tot een zachte, homogene frangipanecrème.

Stoof de rabarber. Schil de rabarberstengels en snijd ze in stukken van 3 cm. Smelt de boter. Stoof de rabarber kort en krachtig aan. Voeg de suiker toe en de geraspte gember.

Haal de blind gebakken bladerdeegbodem uit de oven. Verwijder de bakbonen. Laat even afkoelen.

Rol de marsepein dun uit met een deegrol, op de grootte van de taartbodem.

Rabarber-frangipane taart - uitrollen marsepein

Leg de uitgerolde marsepein op de taartbodem. Dit marsepeinlaagje voorkomt dat de bladerdeegbodem wak zou worden door de vochtige rabarber.

Rabarber-frangipane taart - marsepein in taartvorm

Schep de frangipanecrème op de taartbodem.

Rabarber-frangipane taart - frangipane deeg

Schik hierop de gestoofde rabarber.

Rabarber-frangipane taart - rabarber toevoegen

Bak de rabarber-frangipanetaart verder af op 180°C – heteluchtstand -gedurende 25 à 30 minuten. Laat de taart afkoelen op een rooster.

Geniet ervan.

Bak je graag? Mis dan zeker de bakworkshop op 17/11/2019 niet! Ook dit jaar zorg ik voor allemaal nieuwe bakideetjes.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *