Pijlinktvis met pittige salsa


Vandaag kunnen we nog genieten van een top-nazomer-dagje. Deze nazomerse schotel van pijlinktvis met pittige salsa is dan een ideaal gerechtje om op tafel te zetten. Lekkere zuiderse smaken en zonnige kleuren op je bord.
Pijlinktvis met pittige salsaVind je pijlinktvis er wat eng uitzien? Pijlinktvis is gelukkig veel lekkerder dan hij eruit ziet. Het is zeker de moeite waard om hem eens te proeven. Wie lust de gefrituurde pijlinktvis, calamares, niet?

Pijlinktvis vind je terug in diverse keukens, van de zuiderse tot de Aziatische. Hij is onmisbaar in een Spaanse paella, lekker in een Italiaanse risotto en verrassend in een Japans noedelgerecht.

Het seizoen loopt van september tot april. Dus je kan er nog lang van genieten.

Wat heb je nodig voor deze pijlinktvis met pittige salsa?

500 g gekuiste pijlinktvis – 2 sjalotjes – 2 teentjes look – 1 pepertje – peper – zout – olijfolie
pijlinktvis
Verschillende groenten in diverse kleurtjes voor de pittige salsa:
1 rood pepertje – 2 rijpe tomaten – een halve komkommer – 1 oranje puntpaprika -2 lente-uitjes – 1 avocado – het sap van 1 limoen – een handvol verse koriander – enkele eetlepels olijfolie – peper – zout (fleur de sel)

Hoe maak je het?

Maak eerst de salsa. Snijd het pepertje middendoor. Verwijder de zaadlijst. Snijd het pepertje millimeterfijn. Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Schil de komkommer en snijd deze ook in blokjes. Verwijder de zaadlijst uit de puntpaprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Pel en ontpit de avocado en snijd er blokjes van. Meng alle groenten voorzichtig onder elkaar. Breng de salsa op smaak met het limoensap, de olijfolie, peper en zout.

Spoel de pijlinktvis schoon en dep de vis goed droog. Snipper de sjalotjes en pers de teentjes look fijn. Doe de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en de look even aan. Voeg het pepertje op z’n geheel toe. Bak de stukken pijlinktvis kort aan.
gebakken pijlinktvisAls je ze te lang laat bakken, wordt het vlees taai. Tijdens het bakken zie je de pijlinktvis precies terug tot leven komen. De tentakels krullen mooi op door de warmte.

Neem een mooie schotel. Lepel wat salsa op de schotel en schep hierop de warme pijlinktvis. Werk verder af met de salsa en enkele extra blaadjes koriander.

Meer weten over pijlinktvis? Extra informatie en receptjes vind je hier.

Smakelijk en geniet van het zonnetje.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *