Peer-pastinaaksoep met bladerdeegstengel


Feestelijke peer-pastinaaksoep met bladerdeegstengel.

Versgemaakte soep, dat is dagelijkse kost bij ons. Ook op een feestmenu mag een lekker soepje niet ontbreken. Ideaal voor een 0% stress feestje, want soep kan je makkelijk vooraf klaarmaken.

Voor mijn feestsoep koos ik voor een soep met peer en pastinaak. Twee smaken die goed bij elkaar passen. Vind je het raar om groenten en fruit te combineren in een soep? Het smaakt lekker, hoor. Ook andere combinaties doen het goed. Denk maar aan wortel met sinaasappel, witloof met appel, watermeloen met tomaat.
Peer-pastinaaksoepDeze peer-pastinaaksoep smaakt een tikkeltje zoet. Kerrie zorgt voor de nodige pittigheid.  Een gekrulde bladerdeegstengel voor extra feestallures.

Laat je gasten maar eens raden welke ingrediënten er in deze soep zitten.

Wat heb je nodig voor deze peer-pastinaaksoep?

voor 6 personen: klontje boter – 2 sjalotten – 350 g pastinaak – 350 g peren – 1 aardappel – 1 eetlepel kerriepoeder – peper – zout – 1.5 l groentebouillon
Voor erbij: zure room – tuinkers
Voor de bladerdeegstengel: bladerdeegvierkantjes uit de diepvries – peper – zout – geraspte kaas – eigeel

Hoe maak je het?

Bladerdeegstengels.
Snijd repen uit het bladerdeeg. Strijk ze langs beide zijden in met eigeel. Kruid met peper en zout. Strooi er de geraspte kaas over.  Draai de reep bladerdeeg een paar keer rond, zodat je een gedraaide stengel krijgt.
Peer-pastinaaksoep - draaien bladerdeegstengel
Peer-pastinaaksoep - bladerdeegstengels
Bak de bladerdeegstengels in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten.
Peer-pastinaaksoep - gebakken bladerdeegstengels
Soep
Snipper de sjalotten fijn. Schil de pastinaak, peer en aardappel. Snijd er kleine blokjes van.
Verwarm de boter in een kookpot. Stof de sjalot aan. Voeg de blokjes pastinaak en peer toe. Stoof mee aan gedurende een 10-tal minuten. Kruid met peper, zout en kerriepoeder. Voeg de aardappelblokjes toe. Bevochtig met de groentebouillon.
Kook de soep op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten tot de groenten gaar zijn.
Mix de soep glad.
Serveer de peer-pastinaaksoep met een lepel zure room, wat extra kerriepoeder en pittige tuinkers. Geef er een bladerdeegstengel bij.

100% genieten.

Fijne feestdagen.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest100Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *