Ottolenghi’s kalkoen & courgetteburgers


Dit moet je eens proeven – uit Ottolenghi’s boek ‘Jeruzalem’ – kalkoen & courgetteburgers met sumaksaus.

Ik maakte er balletjes van en veranderde ietsiepietsie aan het origineel recept. In plaats van kalkoengehakt gebruikte ik zelfgehakt kalkoenhaasje en ik voegde ook nog 50 gram gegaarde couscous toe. Het resultaat: 12 lekkere balletjes met een fris dipsausje.

Wat heb je nodig voor de burgers/balletjes?
250 gr kalkoenhaasje, fijngehakt – 100 gr geraspte courgette – 1 lenteui, in ringetjes – 1 eitje – 1 eetlepel fijngesneden munt – 1 eetlepel fijngesneden koriander – 1 teentje look, fijngeperst – 1/2 theelepel komijn – snuif zout – 5 draaien versgemalen zwarte peper – snuif cayennepeper – 50 gr couscous (gekookt)
Hoe maak je het?
Alles mengen, balletjes rollen en op een bakpapier ongeveer 30 minuten garen in een warme oven van 180°C.

Wat heb je nodig voor de sumaksaus?
100 gr zure room – 150 gr Griekse yoghurt – 1 theelepel citroenzeste – 1 eetlepel citroensap – 1 teentje look, fijngeperst – anderhalve eetlepel olijfolie – 1 eetlepel sumak – 1/2 theelepel zout – 1/4 theelepel zwarte peper
Hoe maak je het?
Gewoon alle ingrediënten mengen en tot gebruik in de koelkast bewaren.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest2Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *