Queso de cabra – geitenkaas


Deze week kook ik op verplaatsing. Het uitzicht uit mijn keuken is fantastisch, niet?

Ik serveer je enkele culinaire specialiteiten uit Lanzarote – geitenkaas
Op Lanzarote leven er bijna geen koeien, maar wel veel geiten. Geitenkaas is er dan ook erg populair. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk en heeft een hele witte kleur. Deze geitenkaas herken je ook aan de korst. Daar zie je de tekening van gevlochten palmbladeren op.
Lekker met een boterham, wat olijfjes en een glaasje goede wijn.

 

 

Geiten en schapen hebben een hard leven op Lanzarote. Door de droogte is er weinig groen op het eiland. Deze herder trekt met 800 geiten en schapen door de heuvels. Hij leeft enkel van de opbrengst van de melk en de kaas. 

 

Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *