Hartige cheddar-preimuffins


Snel klaar en lekker: hartige cheddar-preimuffins.

Ik leef nog hoor. 🙂

Tegen 200 km per uur zelfs.

Dat lijkt misschien niet zo op de sociale media. Ik geef toe, daar was het wat stilletjes de laatste week (weken). Maar in real life had ik het razend druk.

Een overvolle workshopagenda, een priemende deadline van mijn boekhouder waar ik tegenaan keek en natuurlijk de werkzaamheden in mijn kookstudio, zorgden ervoor dat na het afwerken van alle ‘moetjes’, weinig tijd overbleef voor de ‘magjes’.

Maar deze week maakte ik toch wat tijd vrij om nog eens te bakken. Iets zoet en iets hartig. Ik heb ervan genoten. Van het bakken en van het proeven. Ik probeerde een nieuw recept uit voor een klassieke cake (dat heb je nog tegoed) en uit het nieuwste Jamie kooktijdschrift dat deze week in mijn bus stak, bakte ik deze hartige cheddar-preimuffins.
Hartige cheddar-preimuffinsEen dankbaar recept. Makkelijk te maken, snel klaar, lekker. Ik had toevallig alle ingrediënten in huis voor deze muffins: cheddar en prei. Maar met dit recept kan je naar hartelust variëren. Andere kaas, andere groentjes, zoveel soorten muffins.

Wat heb je nodig voor 12 cheddar-preimuffins?

175 g zelfrijzende bloem –  1/2 tl bakpoeder – 1 tl paparikapoeder – 3 eieren – 100 ml olie (maïsolie, zonnebloemolie, koolzaadolie,…) – 50 ml melk – 1 el graantjesmosterd – 125 g prei – 75 g + 50 g cheddar – peper – zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180°C – hetelucht stand. Schik 12 papieren of siliconen vormpjes in een bakplaat.

Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg het paprikapoeder toe, de eitjes, de olie, de melk en de mosterd. Roer het mengsel goed door.

Was de prei en snijd de prei in kleine stukjes. Meng de prei samen met 75 gram van de geraspte cheddarkaas onder het beslag. Kruid goed met peper en zout.

Schep het beslag in de vormpjes en strooi er de resterende cheddarkaas over.

Bak de cheddar-preimuffins gedurende 25 à 30 minuten tot ze goudbruin kleuren en de kaas gesmolten is.

Prik erin met een vork om de controleren of de muffins goed gebakken zijn. Als de vork er weer schoon uitkomt, zijn de muffins klaar.

Laat ze een beetje afkoelen.

Eet de cheddar-prei muffins lauw of koud als hapje of dop ze in een kom soep.
Hartige cheddar-preimuffins op broodplankje

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *