Gemarmerde kaastaart met rode bessen


Een taart zonder oven: gemarmerde kaastaart met rode bessen.

Vorige week, toen de temperatuur buiten naar meer dan 30 graden schoot, stond ik in mijn keuken taartjes te bakken. Gisteren, terwijl het maar niet stopte met regenen, had ik zin om deze no-bake taart te maken. Een gemarmerde kaastaart met rode bessen. Van slechte timing gesproken.

Ik wou kokkerellen en bakken met de ingrediënten die ik nog in huis had. Voor deze ‘taart zonder oven’ kon ik die vergeten doos boterkoekjes gebruiken en de roomkaas, mascarpone en yoghurt die nog in de koelkast stonden. En omdat de bessenstruiken in mijn tuin helemaal doorbuigen van de vele witte en rode bessen die eraan hangen, besloot ik een deel van bessenoogst in deze taart te verwerken.
Gemarmerde kaastaartJe kan deze taart ook maken met andere koekjes, andere kaas of ander fruit. Snuffel maar eens in je kasten en je koelkast. Vind je speculaas, mueslikoekjes, platte kaas, zure room, aardbeien, blauwe bessen? Daar kan je ook een lekker taartje mee maken. Om de taart wat stevigheid te geven kan je gelatine gebruiken. Ik had nog zakjes Klop-Fix liggen en gebruikte dat om het kaasmengsel extra stevig te maken.

Wat heb je nodig voor deze gemarmerde kaastaart met rode bessen?

Voor de koekjesbodem: 200 g boterkoekjes – 100 g boter

Voor de kaasvulling: 200 g roomkaas – 250 g mascarpone – 150 g volle yoghurt – 75 g fijne suiker – 1 zakje vanillesuiker – 2 zakjes Klop-Fix – een beetje citroensap

Voor de coulis van de rode bessen: 250 g rode bessen – 50 g fijne suiker – 50 g geleisuiker

Hoe maak je het?

Maak de koekjesbodem. Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier of plastiekfolie. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter. Meng de gesmolten boter onder de koekjes. Spreid dit koekjesmengsel op de bodem van de springvorm.
Gemarmerde kaastaart - taartbodemDruk aan. Laat de koekjesbodem opstijven in de koelkast gedurende een 30-tal minuten.

Maak ondertussen de kaasvulling. Meng hiervoor de roomkaas, mascarpone en yoghurt samen met de vanillesuiker en de 75 gram fijne suiker. Voeg 2 zakjes Klop-Fix toe en druppel wat citroensap onder het kaasmengsel. Dit zorgt ervoor dat het kaasmengsel goed stevig wordt.

Zet het kaasmengsel koel weg. Maak ondertussen de rode bessen coulis. Verwarm hiervoor de rode bessen samen met 50 gram fijne suiker en 50 gram geleisuiker. De geleisuiker zal de coulis extra stevig maken.

Roer door een zeef en laat de coulis afkoelen.

Als het kaasmengsel en de coulis voldoende zijn afgekoeld kan je de taart verder afwerken.

Haal de koekjesbodem uit de koelkast. Strijk er wat coulis van de rode bessen over.
Gemarmerde kaastaart - coulis op taartbodemMeng de overige coulis onder het kaasmengsel en roer kort door. Schep de gemarmerde kaas op de koekjesbodem.
Gemarmerde kaastaart - kaas op taartbodemZet de taart opnieuw in de koelkast om op te stijven. Reken op een 2-tal uurtjes.

Garneer de gemarmerde kaastaart voor het serveren met wat verse, rode bessen.

Geniet van je taartje.

Op mijn Pinterest bord vind je nog meer lekkere ideetjes met aalbessen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *