Wortelpréparé


Hoe je het ook noemt wortelpréparé, wortelspread, worteltapenade,… Dit is lekker op een stokje, op een toastje of gewoon op de boterham.
Recept uit Ons Kookboek-KVLV ed. 2013 p. 658

Wat heb je nodig?
2 wortelen, 1/2 rode paprika, 5 groene olijven, 1 theelepel kappertjes, 1/2 augurk, 1 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel mosterd, enkele selderblaadjes, cayennepeper, (kruiden)zout

Hoe maak je het?
Schil de wortelen en snijd in schijfjes. Snijd de paprika in stukjes. Ontpit de olijven. Snijd de augurk in blokjes. Kook de wortelen en paprika 10-15 minuten in licht gezouten water gaar. Giet af en laat afkoelen. Mix de wortelen en paprika met de mosterd, mayonaise, olijven en selderblaadjes fijn. Meng er de kappertjes en augurk onder en breng op smaak met cayennepeper en (kruiden)zout.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *