Vanille wafeltjes 8


België is een echt wafelland. Geef nu toe, wie gaat er niet watertanden bij het woord ‘wafels’. Elke streek heeft wel zijn eigen specialiteit: Brusselse wafels, suikerwafels uit Luik, lukken uit West-Vlaanderen,…
Ook elk gezin heeft vast zijn eigen wafelrecept.

Ik deel vandaag mijn favoriete wafelrecept met jullie. Het is er eentje uit de oude doos. Ik heb het gekregen van mijn mama. Ik bakte deze wafels al in mijn tienerjaren (heel lang geleden in de vorige eeuw).
Voor gebak gebruik ik altijd echte boter, dus ook voor deze wafeltjes. En verder heb je nog suiker, bloem en eitjes nodig.
Met de hoeveelheden opgegeven in dit recept bak je zo’n 50 wafeltjes. Je kan ze gemakkelijk bewaren in een koekjestrommel. Alhoewel, hier verdwijnen ze vlotjes in de mond.
Ik heb er ook enkele gemaakt met een chocolade topping. Da’s lekker zeg. 

Wat heb je nodig?
750 gr bloem – 1 zakje bakpoeder – 480 gr boter – 400 gr suiker – 20 gr (zelfgemaakte) vanillesuiker – 9 eieren

Hoe maak je het?
Haal de boter tijdig uit de koelkast zodat hij zacht is. Klop de eigelen met de suiker schuimig wit op. Klop de eiwitten stijf. Voeg de zachte boter bij het eigeel/suiker mengsel. Mix goed onder elkaar. Voeg geleidelijk bloem en bakpoeder toe. Op het einde spatel je de eiwitten voorzichtig onder het beslag.

Nu kan de wafelenbak beginnen.

Voor de chocolade topping verwarm je 50 ml room met 25 gr boter. Neem van het vuur en smelt hierin 100 gr pure chocolade.

De gebakken wafeltjes kan je langs 1 kant of langs 2 kanten in deze chocolade ganache onderdompelen.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Vanille wafeltjes