Rabarbercake met aardbeien


Rabarber + aardbeien + gember + ricotta = een hele lekkere rabarbercake.

Het schijnt dat een rabarberstruik een dankbare en makkelijke plant is om in de tuin te hebben. Wel, mijn struik heeft het toch niet gehaald. Daarom moest ik wachten tot de verse rabarberoogst in de supermarkt aankwam.

Alhoewel rabarber een groente is, kom je hem toch meestal tegen in zoete gerechten. Zo ook in mijn rabarbercake.
Rabarbercake met aardbeienHet is niet ‘moeders mooiste’, maar deze cake is wel lekker. Heel erg lekker zelfs. Om het friszure van de rabarber te compenseren voegde ik wat zoete aardbeien toe. Een klassieke combinatie die het goed doet. Ik raspte er ook wat gember bij. Dat geeft de cake een exotisch smaakje en zorgt voor een tinteling op je tong. De ricotta, die een deel van de boter vervangt, maakt de cake zacht en luchtig.

Wat heb je nodig voor deze rabarbercake?

2 eieren – 225 g suiker – 125 g boter – 125 g ricotta – 225 g zelfrijzende bloem – 50 g amandelmeel – zeste van een halve citroen – een stukje gember van 2 cm, geraspt – snuf zout – 150 g aardbeien, in stukjes – 150 g rabarber in stukjes – een handvol amandelschilfers

Hoe maak je het?

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in 4. Schil de rabarber en snijd er kleine stukjes van.

Mix de hele eieren met de suiker tot een wit en luchtig geheel. Voeg de zachte boter en de ricotta toe. Mix nog even door. Voeg de bloem toe, samen met het amandelmeel, de citroenzeste, de geraspte gember en een snuifje zout. Meng alles kort en krachtig onder elkaar.

Beboter een cakevorm. Strooi er wat amandelpoeder over. Verdeel een handvol amandelschilfers over de bodem van de cakevorm. Schep een deel van het cakebeslag in de vorm.
Rabarbercake met aardbeien - deeg in vormVerdeel er de stukjes aardbei en rabarber over.
Rabarbercake met aardbeien - fruit op deegSchep het overige cakebeslag over het fruit.Rabarbercake met aardbeien - deeg op fruit

Bak de rabarbercake in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 55 à 60 minuten. Prik erin met een vork. Als er geen deeg aan de vork blijft kleven, is de cake klaar.

Laat de rabarbercake afkoelen op een rooster. Extra lekker met een lepeltje zelfgemaakte aardbeienconfituur erop.

 


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *