Quinoaballetjes met zoete aardappel


Quinoaballetjes met zoete aardappel en een avocadodip.

Mijn boekenkast puilt uit van de kookboeken. En daarnaast heb ik nog dozen en dozen met kooktijdschriften. Ik kan niets weggooien. Geregeld blader ik nog eens door die oude tijdschriften. En dan kom ik verrassende gerechtjes tegen, zoals deze quinoaballetjes. Een receptje uit een ‘oude’ Libelle lekker anno 2014!
Quinoaballetjes met zoete aardappelDeze quinoaballetjes zijn heel makkelijk te maken en super lekker. Bovendien zijn ze vegetarisch. Ze bevatten slechts 2 ingrediënten, quinoa en zoete aardappel, en enkele smaakmakers zoals peterselie, look, chilipeper en paprikapoeder. De quinoaballetjes worden kort gefrituurd waardoor ze lekker knapperig worden. Wat zoete chilisaus om in te dippen mag niet ontbreken. Een lekkere, zelfgemaakte avocadosalsa evenmin.

Wat heb je nodig voor 20 quinoaballetjes?

120 g quinoa – 240 ml groentebouillon – 250 g zoete aardappel – een handvol bladpeterselie, fijngehakt – 1 teentje look – 50 g panko – peper – zout – chilipeper – paparikapoeder

Voor erbij: avocadodip en zoete chilisaus.

Voor de avocadodip: 1 avocado – limoensap – 1 sjalot of rode ui – verse koriander – chilipepertje

Hoe maak je het?

Kook de quinoa in 240 ml bouillon gaar gedurende 12 à 15 minuten. De quinoa is gaar als er kleine kiempjes aan de korrels verschijnen.

Schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes. Pel het teentje look. Kook de zoete aardappel samen met het teentje look gaar in water gekruid met peper en zout.

Mix de gekookte zoete aardappel, met het teentje look en de helft van de quinoa tot een smeuïge pasta. Kruid goed met peper, zout, paprikapoeder en wat chilipeper.

Quinoa-zoeteaardappelpureeSchep er de rest van de quinoa onder.

Hak de peterselie fijn en meng dit onder het dit mengsel, samen met de panko.
Quinoa-zoeteaardappel-peterselie
Quinoa-zoete aardappel-pankoVorm, met natte handen, balletjes van het quinoa mengsel.
Quinoaballetjes met zoete aardappel - niet gebakkenFrituur ze kort tot ze goudbruin kleuren.

Maak ondertussen de avocadodip.

Halveer de avocado. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Plet grof en meng met peper, zout, chilipeper, limoensap en fijngehakte ui. Meng er eventueel nog wat verse koriander door.

Serveer de quinoaballetjes met de avocadodip en de chilisaus.

Lekker!

 


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest2.6kEmail this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *