Hoorntjes met banketbakkersroom


Kijken hoorntjes gevuld met banketbakkersroom jou ook altijd zo verleidelijk aan bij de bakker? Wel je kan ze gemakkelijk zelf maken en je hebt er niet veel werk aan.
Hoorntjes met banketbakkersroomVoor deze hoorntjes rol je bladerdeegrepen rond roomhoornpennen. Deze pennen vind je in elke kook- of bakwinkel en op de markt. Verder heb je niet zoveel nodig om dit hemels lekkere toetje te bakken. Vul ze met zelfgemaakte banketbakkersroom of luchtig opgeklopte slagroom.
Benieuwd hoe je ze maakt?

Wat heb je nodig?
1 vel bladerdeeg – banketbakkersroom – 1 ei – grove suiker
Voor de banketbakkersroom: 1 l melk – 250 gr suiker – 90 gr vanillepoeder – 2 eigelen

Hoe maak je het?
Snijd het bladerdeeg in stroken van 3 cm breed. Rol het bladerdeeg losjes en spiraalsgewijs rond een roomhoornpen. Wikkel het bladerdeeg niet te strak rond de pen. Begin aan de kant van de punt, maar laat een kleine ruimte vrij. Laat aan de bovenkant van de pen ook een ruimte vrij van minstens 1 cm. Zo kan je na het bakken de pennen makkelijker uit het bladerdeeg trekken. Het is niet nodig om de pennen in te vetten zodat ze makkelijker los komen. Het bladerdeeg is zelf al vet genoeg.
hoorntjes deeg wikkelen rond penLaat de hoorntjes 45 minuten rusten. In die tijd kan het bladerdeeg zich zetten.
Maak ondertussen de banketbakkersroom.
Breng hiervoor ¾ van de melk aan de kook. Meng de overige melk met de eigelen en het vanillepoeder en roer goed door. Doe hierbij een deel van de kokende melk. Roer door en voeg opnieuw bij de overige melk in de kookpot. Laat het mengsel nog eens goed doorkoken. Laat afkoelen onder plastiekfolie.
Hoornjes bestrijken met eiBestrijk na 45 minuten het bladerdeeg voorzichtig met losgeklopt ei en haal ze door de grove suiker. Leg ze met de naadkant op een bakplaat met bakpapier.
Bak de hoorntjes af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 minuten.
Haal uit 1 hoorntje de pen en kijk binnenin of het bladerdeeg goed gebakken is. Anders laat je ze nog 5 à 10 minuten verder bakken.
Haal de hoorntjes uit de oven en trek de pennen eruit. Laat de hoorntjes helemaal afkoelen op een rooster.
Klop de banketbakkersroom voor gebruik nog even glad. Doe de room in een spuitzak en vul de hoorntjes royaal met de banketbakkersroom. Ze moeten zwaar aanvoelen.
Zet een kopje koffie of een tasje thee en geniet van je zelfgemaakt roomhoorntje.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *