Dat ik een fan ben van havermout, dat wist je al. Ik eet elke ochtend een havermoutontbijtje met fruit. Soms maak ik er granola van. En proefde je al van mijn havermoutcrumble? Of van deze havermoutkoekjes? Zo makkelijk. Zo klaar. Zo lekker.
Je kan er ook gewoon pap van maken. Ik herinner mij nog de geur van de havermoutpap die mijn bomma maakte. Toen was havermout heel gewoon. Nu is het hip. Maar is dat niet met veel dingen zo? Hoe vanzelfsprekend was het vroeger om een moestuin te hebben, zelf rokjes en kleedjes te naaien, sokken te breien? Allemaal dingen die nu hip en trendy zijn.
Havermout herontdekt. Terecht, want havermout is gezond, het verlaagt de cholesterol en het bevat veel anti-oxidanten.
Deze koekjes bij de thee tijdens het defilé? Zo maak je ze.
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 35 koekjes
120 gr boter – 120 gr havermout – 1 ei – 80 gr rietsuiker – 10 gr vanillesuiker – 80 gr zelfrijzende bloem – snuifje zout – 80 gr pure chocolade
Hoe maak je het?
Meng in een kom boter, havermout, ei, suiker, bloem en zout. Dit doe je met je handen.
Hak de chocolade in kleine stukken met een mes en meng ze onder het deeg. Je kan ook chocoladecallets gebruiken.
Leg kleine hoopjes van het deeg op een bakplaat met bakpapier. Laat wat plaats tussen de koekjes want tijdens het bakken lopen ze nog wat uit.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven – 20 à 25 minuten / 150°C / boven- en onderwarmte
Tip – ook lekker met muesli, kandijsuiker, gedroogde veenbessen, rozijnen
Kinderen, klein én groot, zijn gek op deze koekjes. En ze vinden het leuk om deze koekjes zelf te maken.
Mmmmm
Ik heb de havermoutkoekjes gemaakt, maar zo lekker, mag ze niet in een keer opeten he….
Deze maak ik zeker nog…
Dag Myriam, fijn dat de koekjes zo in de smaak vallen.
Vervang de chocolade eens door rozijntjes of gedroogde veenbessen.
Ook lekker hoor.
Nog veel bakplezier.
Groetjes,
Ingrid
Moet de bother zacht zijn of misschien gesmolten?
De koekjes lijken me erg lekker.
Gewoon boter die je een tijdje uit de koelkast legt.
Groetjes,
Ingrid