Fruittaart met witte ganache


Zomerse fruittaart met romige witte ganache

Krokant, zoet, romig en fruitig. Ik heb het over deze fruittaart.

Fruittaart met witte ganache

Deze romige fruittaart met witte chocolade ganache en een krokante bodem van kruimeldeeg, puilt uit van het friszurig zomerfruit. Een perfect taartje om van te genieten tijdens nazomerdagen.

Je hoeft geen ervaren bakker te zijn om deze fruittaart te maken. Maar je moet wel een beetje geduld hebben.

Geduld om het deeg in de taartvorm te boetseren. Het is een kruimelig deeg dat makkelijk afbrokkelt. Het beste schik je het in stukjes in de taartvorm.

Geduld zodat de ganache wat kan opstijven.

En ik moest extra geduld hebben – tot na de fotosessie – vooraleer ik kon proeven van deze taart.

Wat heb je nodig voor deze fruittaart?

1 ei – 250 g bloem – snuifje zout – 125 g koude boter – 75 g suiker

Voor de witte ganache: 200 g witte chocolade – 100 ml room 35%

Voor de afwerking: 250 g rood fruit (frambozen, braambessen, aardbeien, blauwe bessen) – witte chocoladekrullen

Hoe maak je het?

Maak het deeg. Doe het ei, de bloem, een snuifje zout, de suiker en de stukjes koude boter in een kom. Kneed kort met je handen tot je een kruimelig, samenhangend deeg krijgt. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C – heteluchtstand.

Beboter en bebloem de taartvorm. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Schik het deeg in de taartvorm. Leg een bakpapier op het deeg en doe er bakparels of bakbonen in.

Bak de taart gedurende 15 minuten blind. Neem dan de bakbonen weg en plaats de taart nog eens 15 minuten in de oven tot die krokant en goudgeel gebakken is.

Maak ondertussen de witte ganache. Ganache is een chocoladecrème gemaakt van chocolade en room. Om een ganache te maken smelt je, op een zacht vuurtje, de stukken chocolade met de room. Roer door totdat de chocolade helemaal gesmolten is en er een egale witte ganache ontstaat.

Laat de ganache eventjes afkoelen en schenk de ganache voor hij gaat stollen op de gebakken en ietwat afgekoelde taarbodem.

Plaats de taart kort in de koelkast, maar laat de ganache niet helemaal uitharden. De ganache moet half opgesteven zijn.

Verdeel het fruit dan over de taart en versier met witte chocoladekrullen.

TIP – Verdeel je het fruit te vroeg over de taart, dan zakt het weg in de ganache. Doe je het te laat, dan is de ganache te hard en ligt het fruit er los op.

Receptinspiratie: Foodies magazine

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *