Financiers met rode bessen


Ik vertelde je al over de kilo’s bessen die aan onze struiken hangen.
En zoals dat altijd gaat, zijn ze allemaal tesamen rijp en klaar om te plukken.
Een deel van de oogst gebruikte ik al voor mijn taart.
Een portie ging in een bokaal met kokosbloesemsuiker voor bij de boterham, met yoghurt, op een pannenkoek of bij een ijsje.
En elke morgen pluk ik een handvol besjes voor mijn havermout/fruitontbijt.
Denk dat ik ook maar wat aalbessengelei zal maken.
Een beetje zomer vangen in een potje om van te genieten tijdens de koude winterdagen.
financiersGisteren maakte ik deze financiers met rode bessen.
Financiers zijn fijne amandelcakejes.
Snel klaar, gemakkelijk te maken en super lekker. Traditioneel worden ze gebakken in kleine, rechthoekige vormpjes. Maar het kan evengoed in papieren of kartonnen cakevormpjes. Typisch voor dit gebakje is dat de boter lichtbruin gesmolten wordt tot hij ruikt naar nootjes. In bakkerstermen noemt men dit ‘beurre noisette‘.

Wat heb je nodig?
Voor 12 financiers
250 gr eiwit (van 6 à 7 eitjes) – 180 gr bloemsuiker – 100 gr amandelpoeder – 100 gr zelfrijzende bloem – 150 gr ongezouten boter, lichtbruin gesmolten – snuifje zout – enkele druppels amandelextract
Rode aalbessen – of bosbessen, krieken, frambozen,…
Tip: heb je eiwitten over van een andere bereiding? Vries ze dan in een doosje in. Voor deze financiers kan je perfect ontdooide eiwitten gebruiken.

Hoe maak je het?
Klop de eiwitten stijf.
Meng suiker, bloem en amandelpoeder onder de gesmolten boter.
Voeg de eiwitten toe en klop tot een glad mengsel. Meng er de rode bessen voorzichtig onder.

Vul de vormpjes met het beslag. Het beslag is redelijk lopend. Ik gebruikte een ijsschep om de vormpjes te vullen.
Bak de financiers 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C (hetelucht).
Gebruik je kleinere vormpjes, dan zijn je cakejes al klaar na 15 minuten bakken.
Financier


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *