Duivels lekkere broodjes en een frisse pint


Duivels lekkere broodjes met spek, kaas en tomaatjes.

De voetbalgekte slaat toe. Ook in de keuken hebben we eens zot gedaan. Nu zijn noch mijn man, noch ik, noch de zoon, noch de dochter voetbalfans. Oef, denk ik dan. Want vroeger, toen ik nog thuis woonde, heb ik tot vervelens toe naar de voetbal moeten kijken. Mijn papa miste geen enkele match op tv. Ook nu zit hij de hele tijd aan de televisie gekluisterd. Maar als onze Rode Duivels spelen zijn wij, als niet-voetbalfans, toch curieus en leven we even mee met de ups & downs van de ploeg. Vanavond zullen we dus ook kijken. Met een knabbeltje en een fris pintje. Voor de gelegenheid bakte ik deze duivels lekkere broodjes. Voor als we nog een klein hongertje hebben tijdens de match.
Duivels lekkere broodjesDeze broodjes zijn gevuld met gerookt spek, geraspte mozzarella en stukjes zongedroogde tomaat. Daar scoor je mee. Ik weet het zeker.

Wat heb je nodig voor 12 duivels lekkere broodjes?

Brooddeeg: 80 g speltbloem – 250 g tarwebloem – 170 ml water – 5 g zout – 10 g verse gist – 14 g reuzel

Voor de duivelse vulling: 6 sneetjes gerookt spek – 60 g geraspte mozzarella – 6 zongedroogde tomaatjes – peper

Hoe maak je het?

Bereid het brooddeeg. Kijk, voor een uitgebreide uitleg over hoe je brood bakt, manueel of met behulp van een keukenrobot, naar dit blogbericht.

Doe de bloem, reuzel en gist in de mengkom van je keukenrobot. Voeg het water toe. Gebruik de deegkneder om het brooddeeg te kneden. Laat het deeg gedurende 10 minuten zachtjes kneden (stand 2). Na 2 minuutjes voeg je het zout toe.

Na het kneden, moet het deeg een eerste keer 30 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats. Dek het deeg af met een propere handdoek, zodat de bovenkant niet uitdroogt.

Na de voorrijs, verdeel je het deeg in 12 gelijke delen van ongeveer 50 gram.

Snijd ondertussen het gerookt spek en de zongedroogde tomaatjes in heel kleine stukjes. Meng met de geraspte mozzarella. Kruid met wat peper. Verdeel de vulling in 12 gelijke delen.
Ingrediënten duivels lekkere broodjesMeng de vulling onder elk broodje.
Kneden duivels lekkere broodjesBol het broodje met je handen op. Opbollen duivels lekkere broodjesPlaats de broodjes in duivelse papieren vormpjes in een muffin bakplaat.

Verwarm ondertussen de oven op 185°C – hetelucht stand. Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin.

Geniet van de voetbalavond met deze duivels lekkere broodjes.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *