Cranberry-ginger ale mocktail


Proost op het nieuwe jaar met een cranberry-ginger ale mocktail

2020. Wat een jaar!

2020. Wat een jaar! Het jaar startte nochtans zorgeloos en avontuurlijk. De laatste dagen van 2019 en de eerste weken van 2020 vertoefden we in Thailand. Een heerlijke reis vol cultuur en culinaire ontdekkingen. We waren ons niet bewust van wat 2020 zou brengen. Ik herinner me nog dat we eind januari samen zaten met de familie voor de nieuwjaarsdrink. En dat we vol ongeloof keken naar wat er in China gebeurde. Het leek allemaal zo-ver-van-mijn-bed en plots was die ellende zo dichtbij. Wat ben ik bang geweest. Bang dat iemand van mijn naasten of ikzelf ziek zou worden. Wat ben ik verdrietig geweest. Verdrietig omdat ik de deuren van mijn kookstudio moest sluiten.

2020 was ook het jaar om nieuwe dingen te ontdekken en te ondernemen. Zo ontdekte ik inspirerende podcasts, maakte ik er een dagelijks ritueel van om een wandeling te maken, had ik al eens tijd om een boek te lezen, maakte ik een begin met handletteren, kwam er een webwinkel bij mijn website, spijkerde ik mijn kennis bij door het volgen van verschillende webinars en ging ik online met de kookworkshops, waarbij ieder in z’n eigen keuken kookt.

2021. Hou het gezond & veilig.

Mijn oprechte wens voor 2021: een gezond en veilig nieuw jaar. Lach, koester, geniet, verwonder, bewonder, wens, hoop, droom, heb lief, pluk de dag. Het komt wel weer goed!

Ik kijk er heel erg naar uit om iedereen in 2021 opnieuw ‘in het echt’ te mogen verwelkomen in mijn kookstudio.

Dus proost op het nieuwe jaar met een cranberry-ginger ale mocktail.

Cranberry-ginger ale-mocktail-1

En als je echte bubbels wil, dan vervang je de ginger ale door cava of champagne. Maar de alcoholvrije variant vind ik eigenlijk lekkerder 🙂 .

Heb je nog inspiratie nodig voor lekkere hapjes bij het aperitief? Die vind je in overvloed op mijn blog. Ik bundelde ze in 2 overzichten: mijn 12 lekkerste hapjes voor je feestmenu en 14 ideetjes voor feestelijke aperitiefhapjes.

Geniet van de laatste uren van het oude jaar en kijk hoopvol naar 2021.

Cranberry-ginger ale mocktail

Cranberry-ginger ale mocktail

Proost op 2021 met deze cranberry-ginger ale mocktail!
Bereidingstijd 10 min
Gang Drankjes
Porties 6

Ingrediënten
  

 • 200 ml sinaasappelsap
 • 200 ml ginger ale
 • 400 ml veenbessensap
 • 6 schijfjes clementine
 • 6 takjes rozemarijn
 • 6 koffielepels granaatappelpitjes
 • 6 ijsblokjes

Bereidingswijze
 

 • Pel en snijd de clementine in schijfjes.
 • Doe een ijsblokje in elk glas.
 • Verdeel het sinaasappelsap, de ginger ale en het veenbessensap over de glazen. Verhouding: 1 deel sinaasappel + 1 deel ginger ale + 2 delen veenbessensap
 • Doe een koffielepel granaatappelpitjes in elk glas.
 • Garneer de cranberry-ginger ale mocktail met een schijfje clementine en een takje rozemarijn.

Tips&tricks

Voor een cranberry-cava cocktail vervang je de ginger ale door cava.
Trefwoord cranberry, ginger ale, mocktail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept