Aanbod open kookworkshops zomer 2021


Open kookworkshops zomer 2021

Welkom terug in mijn kookstudio

Joepie! Na vele maanden wachten kan ik jullie opnieuw ontvangen in mijn kookstudio. We gaan heerlijk samen koken. Ontdek het aanbod open kookworkshops voor deze zomer. Alvast heel, heel graag tot ziens op 1 van de workshops.

kookstudio open kookworkshops

Wat mag je verwachten tijdens een kookworkshop?

• enthousiaste workshopbegeleiding
• de lekkerste ingrediënten
• tips & tricks – weetjes en wist-je-datjes
• veel kookplezier in een gezellige en moderne kookstudio
• een uitgebreide maaltijd in leuk gezelschap
• een aperitiefje, een glaasje wijn, water, sapjes
• een duidelijke receptenbundel waarmee je thuis aan de slag kan

kookstudio open kookworkshops sfeer

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

“Hoe ken je al die keukens?”, vragen mensen me wel eens. Door te proeven, te ontdekken, te experimenteren, te blijven leren.
Uiteraard gaf mijn koksopleiding me een brede theoretische en praktische kennis van ingrediënten, bereidingswijzen en smaakcombinaties.
Verder verslind ik kookboeken en culinaire tijdschriften. Mijn collectie reikt van hier tot Tokyo.

Ook op vakantie gaan, staat in het teken van eten. Ik hou ervan om de lokale keuken te ontdekken. Tijdens culinaire reizen probeer ik steevast een aantal kookworkshops mee te pikken. Een bezoek aan de plaatselijke markt ontbreekt nooit.

Ik hou ook lekkere herinneringen over aan Marrakech, Tokyo en Kyoto, Chiang Mai, Sukhothai en Bangkok, Londen, Spanje, Italië, Frankrijk,…

Natuurlijk ga ik ook graag uit eten. Op restaurant gaan is voor mij een training van mijn smaakpapillen, het ontdekken van bijzondere ingrediënten en verrassende combinaties.

Aanbod open kookworkshops zomer 2021

Tijdens de workshops neem ik je mee op culinaire ontdekkingstocht doorheen de keukens van het zuiden, Midden-Oosten, Azië en het Hoge Noorden. Kook je mee?

Gefrituurde sushi

Sushi workshop – kom mee rollen en proeven

Leer zelf sushi rollen tijdens deze sushi workshop. Je komt te weten hoe sushi is ontstaan en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal. Maar beginnen doen we met het maken van de sushirijst, het belangrijkste onderdeel van lekkere sushi. Alles wordt bereid met dagverse producten. De vis is van topkwaliteit.

Wanneer? vrijdag 18/06/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Kip tikka masala

Workshop Indiaas koken – 101 kruiden en specerijen

Tijdens deze workshop dompel ik je onder in de geuren, kleuren en smaken van de Indiase keuken. Je ontdekt welke Indiase smaakmakers zeker niet mogen ontbreken in je voorraadkast. Ik leer je hoe je een typische Indiase maaltijd op tafel tovert met o.a. zelfgebakken Indiaas brood, een huiselijke curry, een aromatische chutney en nog veel meer.

Wanneer? woensdag 23/06/2021 – 18u.30 – 21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Auberginehapjes

Workshop hapjes voor je tuinfeest

De zomer is hét moment voor een gezellig tuinfeest. En daarbij horen zomerse hapjes en fruitige drankjes. Ideetjes nodig? Tijdens deze workshop maken we lekkere easy peasy hapjes die je vooraf kan maken en die je makkelijk uit het vuistje kan eten. Weinig afwas, weinig stress, heel veel fun. Smakelijke tapas, koude soepjes, hartige en zoete hapjes. Kortom, tuinfeest-food waarin je de zomer proeft.

Wanneer? zaterdag 26/06/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Kip met cashewnoten

Workshop Thais koken – de klassiekers

Tijdens deze kookworkshop maak je een culinaire ontdekkingsreis doorheen de Thaise keuken. Je ontdekt welke exotische ingrediënten, kruiden en smaakmakers de Thaise keuken zo speciaal maken.

We zetten enkele Thaise klassiekers op tafel, zoals Thaise viskoekjes, kip met cashewnoten, Tom ka kai, Pad Thai en zoveel meer.

Wanneer? woensdag 30/06/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Pasta alla puttanesca

Workshop Italiaans koken – meer dan pizza en pasta

Wie Italië zegt, denkt culinair spontaan aan pizza en pasta. Tijdens deze workshop Italiaans koken maak je niet alleen pizza en pasta, maar ontdek je zoveel meer van de Italiaanse keuken. Van antipasti, tot primo en secondo piatto, lekkere bijgerechtjes of contorno en heerlijke dessertjes.
Kom je mee koken in rood, wit en groen?

Wanneer? zaterdag 03/07/21 – 18u.-21u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Vietnamese pho bo

Workshop Vietnamees koken

De Vietnamese keuken is een lekkere en gezonde keuken. Alle smaken zijn in balans. Er is een evenwicht tussen krokante en zachte, warme en koude, pittig gekruide en mildere gerechten. Waan je in de straten van Vietnam terwijl je slurpt van een té lekker noedelsoepje Pho Bo of Pho Ga. Ontdek dit en zoveel meer tijdens deze workshop. Proef je mee van culinair Vietnam?

Wanneer? woensdag 07/07/2021 – 18u.30.-21u.30.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Smushi

Workshop Scandinavisch koken – van smørrebrød tot rømmegrøt.

Zweedse gehaktballetjes en gravlax. Iedereen lust het. Toch biedt de Scandinavische keuken nog een heleboel andere heerlijkheden. Dankzij de kookkunsten van de chefs uit het Noorden raakt de Noordse keuken meer en meer bekend bij het grote publiek. Kom het ontdekken.

Wanneer? zaterdag 10/07/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Libanees koken – koken alla Ottolenghi

De Libanese keuken is ontegensprekelijk verbonden met Ottolenghi. Tijdens deze workshop Libanees koken, halen we zeker inspiratie uit de verschillende kookboeken die op zijn naam staan. We maken kleurrijke gerechten klaar met spannende ingrediënten. En je komt te weten welke typische ingrediënten zeker in je voorraadkast moeten staan.

Wanneer? woensdag 14/07/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Kruidige Marokkaanse kip

Workshop Marokkaans koken – couscous, tajine en zo

De Marokkaanse keuken is heerlijk gekruid en boordevol smaak. Tijdens deze workshop leer je enkele Marokkaanse specialiteiten klaarmaken zoals een geurige tajine, gestoomde couscous, harira, kefta, briouats en zoveel meer. Afsluiten doen we met muntthee en lekkere koekjes. Schuif je mee aan tafel?

Wanneer? woensdag 18/08/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Thaise curry met rundsvlees en morning glory

Workshop Thais koken – masterclass

Tijdens deze workshop verdiepen we ons verder in de Thaise keuken. Ik neem je mee op een culinaire ontdekkingsreis van Bangkok tot Chiang Mai. Ik deel al de geheimen van de Thaise keuken die ik zelf ontdekt hebt tijdens mijn rondreis door het land.
Zo maken we zelf een currypasta en proef je van bekende en minder bekende Thaise gerechten uit verschillende regio’s.

Wanneer? zaterdag 21/08/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Mexicaans koken – het land van bonen, maïs, tortilla’s en tequila

De Mexicaanse keuken is een mengeling van de culinaire tradities van de Maya’s, de Azteken en de Spanjaarden. Het is een kleurrijke en soms pittige keuken waar je instant vrolijk van wordt. Zet al maar je sombrero op en kom mee in de potten roeren.

Wanneer? woensdag 25/08/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Japans noedelsoepje uitgelichte afbeelding

Workshop Japans koken – meer dan sushi alleen

De Japanse keuken biedt veel meer dan sushi alleen. Dat ontdek je in deze workshop. Ik vertel je meer over typische ingrediënten, smaken en eetgewoonten. Je leert een aantal Japanse specialiteiten maken. Uiteraard vertel ik je ook graag over mijn eigen culinaire ervaringen in het land van de rijzende zon. Begin al maar te oefenen om met Japanse stokjes te eten.

Wanneer? vrijdag 27/08/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Is je favoriete workshop volzet?

Stuur me een berichtje als je favoriete workshop volzet is. Ik zet je op de wachtlijst en contacteer je zodra er een plaatsje vrijkomt.

Door de huidige coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor de workshops beperkt. Mogelijk komen er extra plaatsen vrij wanneer de coronamaatregelen opnieuw versoepeld worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *