Sabayon van kriekbier


Een tip voor Valentijn.

Een deel van onze kriekenoogst van vorige zomer bewaar ik in de diepvries.
Af en toe haal ik zo een pakje krieken uit en stoof ik ze met suiker tot ze zoet/zurig zijn…. Het kriekensap dik ik in met wat maïzena.
Deze gestoofde krieken zijn natuurlijk lekker bij gehaktballetjes. Maar we eten ze ook bij een boterham, een pannenkoek of bij deze sabayon met kriekbier.
Een dessertje dat zo klaar is en waarmee je zeker scoort. Een tip voor Valentijn! Zeker met de nodige snoephartjes erbij.



Wat heb je nodig?

4 eigelen, 4 eetlepels suiker, 2 dl kriekbier

Hoe maak je het?


Klop de eigelen met de suiker en het kriekbier op het vuur tot een schuimige, gebonden massa.
Goed kloppen en het vuur niet te warm zetten, anders krijg je omelet in plaats van sabayon.
Verdeel de gestoofde (afgekoelde) krieken over de glazen en overgiet met de warme sabayon. Serveer meteen!

Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *