Naanbrood


Naanbrood werd door de Mongolen vanuit Perzië naar India gebracht. In het Perzisch betekent naan, brood.
Je kan het kant-en-klaar kopen, maar zelf gemaakt is het zoveel lekkerder.


Wat heb je nodig? (voor 16 stuks)

20 gram verse gist – 50 ml water – 10 gr suiker – 500 gram bloem – 10 gram bakpoeder – 1 theelepel zout (7 gr) – 150 ml melk – 100 ml yoghurt – 4 eetlepels ghee – 1 teentje knoflook, geperst – 1 theelepel gemberpoeder – 4 eetlepels komijnzaad

Hoe maak je het?

Los de gist op in lauwwarm water. Voeg de suiker toe en laat het mengsel ca. 15 minuten staan.

Doe de bloem, het bakpoeder en een theelepel zout in een kom en kneed het samen met de melk, yoghurt, 2 eetlepels ghee, het gistmengsel, een teentje knoflook en het gemberpoeder tot een elastisch deeg (ca. 5 minuten)

Laat het deeg een uur rijzen, afgedekt en op een warme plaats.

Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken van ongeveer 50 gr. Sla het deeg plat op een bebloemde ondergrond tot plakken van 0,5-1 cm. Bestrijk de plakken met ghee en bestrooi ze met het gekneusd komijnzaad.
Verwarm de grillpan goed voor en bak de naanbroden in ca. 4-5 minuten per kant tot ze mooie strepen hebben of bak ze in de oven onder een warme grill.

Laat het brood een beetje afkoelen en serveer het warm.

Ghee is Indiase geklaarde boter met een typische nootachtige smaak.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *