Dishcover 7 jaar!
Oktober is een feestmaand met veel verjaardagen om te vieren. Onder andere die van mijn man 🙂 en die van Dishcover. Mijn bedrijfje bestaat al 7 jaar! Daar ben ik best wel trots op. Er is net ook een artikel over Dishcover verschenen in het magazine ‘Handelen’. Dus als je graag wil weten waar Dishcover voor staat en wat ik zoal doe, klik dan op deze link en blader zeker eens naar pagina 35, 37 en 39.
Oosterse kip-quinoaballetjes. Smaakbommetjes.
Ik heb natuurlijk ook een lekker recept voor jullie klaarstaan op deze zondag.

Deze kip-quinoaballetjes zijn echte smaakbommetjes of beter smaakballetjes. Het geheim is de kruidenpasta die door het kippengehakt gemengd wordt. Een pasta gemaakt van verse kruiden en typische oosterse smaakmakers, zoals munt, koriander en gember, vissaus, limoen, pepertjes.
Maak zeker genoeg van deze balletjes, want ze zijn zowel warm als koud heel lekker.
Wat heb je nodig voor 20 kip-quinoaballetjes?
85 g quinoa – 450 g kippengehakt – 1 tl vissaus – 1 el chilisaus – 1 el maïzena – 2 el sesamolie – 2 el olie
voor de kruidenpasta: 1 kleine sjalot, in stukjes – 20 g verse munt – 20 g verse koriander – zeste en sap van een halve limoen – 3 cm gember – 3 teentjes look – 1 el vissaus – 2 pepertjes, zonder zaden – 1 el olie
dipsaus: zoetzure chilisaus
Hoe maak je het?
Kook eerst de quinoa. Doe de quinoa in een kookpot met 2.5 dl water en breng aan de kook. Draai het vuur lager en gaar de quinoa onder deksel gedurende 10 à 15 minuten. Alle water moet opgenomen zijn en er moeten kiempjes aan de quinoa komen. Laat dit afkoelen.
Maak ondertussen de kruidenpasta. Doe hiervoor alle ingrediënten bij elkaar in een maatbeker en mix alles tot een gladde, geurige pasta.
Meng het kippengehakt met de afgekoelde quinoa, de kruidenpasta, de vissaus, de chilisaus, olie en sesamolie en de maïzena onder elkaar.

Verwarm de oven voor op 200°C – heteluchtstand. Leg een bakpapier op een bakplaat.
Maak je handen nat en vorm de kip-quinoaballetjes. Leg ze op de bakplaat en bak de balletjes in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Serveer deze kip-quinoaballetjes met zoetzure chilisaus.
Receptinspiratie: Aziatische tapas / Librero.