Chocoladetruffels met koekjes en nootjes


Zoete zonde. Chocoladetruffels met koekjes en nootjes.

Heb je chocolade, nootjes en krokante koekjes in huis? Maak er deze chocoladetruffels van.

Chocoladetruffels met koekjes en nootjesDe basis van chocoladetruffels is een ganache, een mengsel van chocolade, room en/of boter. Aan deze ganache kan je nog verschillende smaakmakers toevoegen. Een kaneelstokje, wat vanille, of een likeurtje. Ik voegde een ietsiepietsie witte porto toe.

Vaak worden truffels gerold door cacaopoeder. Nu koos ik voor een mengsel van geroosterde amandel- en hazelnoten en krokante wafeltjes. Het kan ook met pistachenoten, kokosschilfers, amandelschilfers, gepofte rijst, cornflakes,… Zo maak je truffels in 101 smaken.

Ik eet het liefst pure chocolade. De smaak van de chocoladetruffels is hierdoor heel intens. Je kan de pure chocolade geheel of gedeeltelijk vervangen door melkchocolade. Kies gewoon jouw favoriete chocoladesmaak.

Bewaar deze chocoladetruffels in de koelkast en eet ze ijs- en ijskoud. Dan zijn ze op z’n lekkerst.

Wat heb je nodig voor 25 à 30 chocoladetruffels?

200 g pure chocolade – 125 g volle room – 50 g boter – optioneel 1 koffielepel porto (wit of rood) –  een handvol amandelnoten en een handvol hazelnoten (ongeveer 100 g in totaal) – 4 dunne, krokante wafeltjes

Hoe maak je het?

Verdeel de chocolade in kleinere stukken. Doe de chocolade met de room en de boter in een kleine kookpot. Laat de chocolade smelten op een zacht vuurtje. Voeg eventueel een koffielepel porto toe.

Roer alles goed door tot een vloeibaar mengsel. Laat de chocolade in de koelkast opnieuw opstijven gedurende een 2-tal uurtjes.

Rooster de amandelnoten en de hazelnoten. Verwijder de vliesjes die loskomen. Hak de noten fijn. Hak ook de krokante wafeltjes fijn. Meng de noten met de koekjes.

Neem de opgesteven chocolade uit de ijskast. Vorm er met je handen kleine balletjes van. Daar krijg je chocoladehanden van 🙂 . Probeer ze niet af te likken.

Rol de balletjes door het mengsel van koekjes en nootjes.

Chocoladetruffels met koekjes en nootjes - geroldPlaats de chocoladetruffels op een rooster met bakpapier.

Laat de chocoladetruffels opnieuw opstijven in de koelkast.

Chocoladetruffels

Veel rolplezier.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *