Leuven culinair – Hapje Tapje


Tijdens de zomermaanden neem ik vakantie in eigen land. Wat steden bezoeken, wat restaurantjes uitproberen, een terrasje doen. Ik woon dicht bij Leuven en daar is altijd wel iets te beleven. Zeker tijdens het groot verlof.
www.hetgrootverlof.be
Ben je een foodie, een bourgondiër of een culinaire lekkerbek, dan moet je zeker zondag 2 augustus in je agenda aankruisen. Dan kan je komen proeven van Leuven tijdens de 27ste editie van het culinaire drink- en eetfestijn Hapje Tapje.
Hapje TapjeVan 12 uur ’s middags tot middernacht kan je er je honger stillen…
Hapje tapje paellaen je dorst laven.
Hapje tapje EgotripelEn dit langs meer dan 50 eetkraampjes.
Hapje tapje MarrokaansHapje Tapje ontstond in 1989 met als doel de horeca in de Leuvense binnenstad te promoten. En het blijkt nog steeds een succesformule te zijn, die ook al in andere steden is overgenomen. Maar het Hapje Tapje van Leuven is natuurlijk het grootste, het beste en het leukste. Er is een culinair parcours, een biermarkt en showcooking voorzien.
Het culinair parcours gaat door in de Muntstraat, op het Hogeschoolplein en in de omringende straten. Je vindt er allerlei kraampjes waar je naar hartelust hapjes kan proeven aan zeer democratische prijzen (tussen 1 en 4 EUR).
Hapjt tapje SushiEven de sushi van de concurrentie proeven. 😉
Hapje tapjeDe biermarkt vindt plaats op de Oude Markt, ook wel bekend als de langste toog van België. Daar kan je allerlei Belgische bieren proeven (van het vat) en supporteren tijdens de barmannenrace.
’s Avonds zijn er optredens van o.a. Stan Van Samang.
Njam is ook van de partij. Vorig jaar stond Roger van Damme op het podium van de Grote Markt.
Hapje tapje Roger Van DammeDit jaar komen Njam chefs Dagny Ros, Dominique Persoons en Nicolas Nuyens hun kookkunsten tonen tijdens enkele sessies showcooking.
Van sterrenchef David Martin van La Paix (Brussel) mogen we inspirerende foodpairing recepten met Leffe verwachten.
En ook aan het goede doel wordt gedacht met een echte Zuid-Afrikaanse Braai. Met de opbrengst ervan worden maaltijden aangekocht voor de Zuid-Afrikaanse schoolkinderen.

Ga ook eens proeven van lekkers uit onze streek. Straffe Streek, die de streekproducten uit Vlaams-Brabant promoot, vind je in de Naamsestraat.
Hapje tapje pensenRedenen genoeg dus om naar Leuven af te zakken.
Nog enkele tips:

  • Kinderwagens zijn op bepaalde delen van het parcours niet toegelaten omwille van veiligheidsredenen.
  • Als je kan, kom dan met de fiets naar Leuven. Er is een ruime, ondergrondse fietsparking voorzien aan het Pieter De Somerplein.
  • Draag makkelijke schoenen.
  • Het evenement gaat door in open lucht. Check dus zeker vooraf het weerbericht.
  • Neem geen te uitgebreid ontbijt, want er is keuze uit meer dan 200 gerechten.

Hapje tapje
Tot ziens in Leuven.
Groetjes,
Ingrid

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *