Lenteaanbod kookworkshops


Lenteaanbod kookworkshops

De zomer is in zicht. Misschien kijk je al reikhalzend uit naar je vakantie. In afwachting daarvan kan je deze lente alvast genieten van een culinaire wereldreis in mijn kookstudio in Leuven. Klaar voor een tripje naar het zuiden, Midden Oosten of Azië? De agenda met het lenteaanbod kookworkshops 2023 staat online.

Er is voor ieder wat lekkers! Kom proeven van de Spaanse keuken in miniatuur. Duik mee in de Thaise keuken met zijn fingerlicking streetfood. Leer je eigen sushi rollen. Ontdek de lekkere Libanese keuken. Geniet van Aziatische streetfood. Ontdek de geheimen van curries uit de hele wereld. Verdiep je verder in de Italiaanse keuken.

Kook je mee? Tijdens een kookworkshop kook je samen met andere kookliefhebbers. Ik zorg voor een enthousiaste workshopbegeleiding, de lekkerste ingrediënten, uitgeteste recepten, tips & tricks. Je geniet van veel kookplezier in een gezellige en moderne kookstudio. Na het koken, smul je van een uitgebreide maaltijd in leuk gezelschap. Je krijgt de kans om nieuwe smaken en ingrediënten te ontdekken. En je leert nieuwe mensen kennen waarmee je (reis)verhalen kan uitwisselen of adresjes van je favoriete restaurantjes of foodwinkels.

Een welkomstdrankje, een glaasje wijn, water en sapjes zijn ook inbegrepen. Na afloop van de workshop stuur ik je een digitale receptenbundel waarmee je thuis aan de slag kan. Waar wacht je nog op? Schrijf je snel in voor je favoriete workshop en proef van al het lekkers uit de wereld.

Workshop Tapas & Pinchos. De Spaanse keuken in miniatuur.

Proef van de Spaanse keuken in miniatuur met de workshop tapas & pinchos. De tapas ken je wel. Het zijn smaakvolle gerechtjes uit het zuiden van Spanje. En pinchos, dat zijn broodtapas die hun oorsprong vinden in Noord-Spanje, met name in San Sebastian. Pinchos kan je zien als het chique broertje van de tapas. Deze workshop gaat door op vrijdag 21/04/2023 van 18u.30 tot 21u.30 (volzet) en op vrijdag 23/06/2023 van 18u.30 tot 21u.30.

Inschrijven voor de workshop van 23/06/2023 kan via deze link.

Workshop Thais koken, de klassiekers

Duik in de Thaise keuken met zijn fingerlicking streetfood. We zetten enkele Thaise klassiekers op tafel, zoals Thaise viskoekjes, kip met cashewnoten, Tom ka kai, Pad Thai en zoveel meer. Deze workshop gaat door op zaterdag 22/04/2023 van 18u. tot 21u. (volzet)

Inschrijven op de wachtlijst kan via deze link.

Sushi workshop

Honger naar meer? Kom je eigen sushi rollen tijdens de populaire sushi workshop. Je komt te weten hoe sushi is ontstaan en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal. Deze workshop gaat door op vrijdag 05/05/2023 van 18u.30 tot 21u.30. (volzet) en op zaterdag 17/06/2023 van 10u. tot 13u.

Inschrijven voor de workshop van 17/06/2023 kan via deze link.

Workshop Libanees koken alla Ottolenghi

Dé topper uit het aanbod. De Libanese keuken is ontegensprekelijk verbonden met Ottolenghi. Tijdens deze workshop halen we zeker inspiratie uit de verschillende kookboeken die op zijn naam staan. Deze workshop is ook geschikt voor vegetariërs. De workshop gaat door op zaterdag 06/05/2023 van 18u tot 21u. (volzet) – op vrijdag 12/05/2023 van 18u.30 tot 21u.30 (volzet) en op zaterdag 24/06/2023 van 18u. tot 21u.

Inschrijven voor de workshop van 24/06/2023 kan via deze link.

Workshop Aziatische streetfood

Fan van de Aziatische keuken en van streetfood? Dan is deze workshop Aziatische streetfood iets voor jou. Azië is immers hét mekka van streetfood. Deze workshop gaat door op zaterdag 13/05/2023 van 18u. tot 21u. (volzet).

Inschrijven op de wachtlijst kan via deze link.

Workshop curries uit de hele wereld

Curries kom je in bijna alle Aziatische landen tegen. Uiteraard in het land der curries, India, maar ook in Thailand en Vietnam, in Japan, Indonesië, Singapore of Maleisië. Tijd om deze geurige en aromatische currywereld te ontdekken. Tijdens deze workshop maken we zelf currypoeders en currypasta’s die we verwerken in vegetarische, vis- en vleesgerechten. Deze workshop gaat door op vrijdag 02/06/2023 van 18u.30 tot 21u.30.

Inschrijven kan via deze link.

Workshop Italiaans koken, verder op ontdekking

Tijdens deze workshop maak je zelf pasta fresca en verwerk je dat tot tortelli d’erbetta, anolini of strozzapreti. Verder op ons menu: lekkere bruschetta mortadella, zelfgemaakte pizza, straccetti di manzo (een rucola & beef salade), bijgerechten in rood, wit en groen. En natuurlijk dolci om af te sluiten. Deze workshop gaat door op zaterdag 10/06/2023 van 10u. tot 13u.

Inschrijven kan via deze link.

Welk stukje van de wereld ga jij proeven? Graag tot ziens op 1 van de kookworkshops uit het lenteaanbod.

Groetjes, Ingrid

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *