Kokos-chocoladetaart met Pim’s koekjes


Taarten zonder oven – take 2.
De vorige taart zonder oven, de citroen plattekaastaart, viel in de smaak, aan jullie vele reacties te zien. Maar oh, oh, deze is ook lekker.
Een chocolade kokosgebak met Pim’s koekjes.

Pim’s koekjes, je kent ze wel: een luchtig cakeje + een fris-fruitige sinaasappelvulling + een krokant laagje pure chocolade=mmmh.
Het was al veel te lang geleden dat ik ze gegeten had. Zelfs zo lang geleden dat ik niet wist dat er nu ook Pim’s koekjes bestaan met frambozenvulling, met aardbeien, peer, citroen. Mis ik er nog?
Zo lang geleden dat mijn grote tienerzoon bij het zien van deze koekjes zei: “Ah ja, die koekjes lustte ik vroeger graag, toen ik nog klein was.”
Dus als je, net als ik, Pim’s koekjes verslavend lekker vindt, dan is dit taartje echt iets voor jou. Een laagjestaart met Pim’s koekjes en daartussen een cacao-kokosmousse.
Slecht nieuws, deze taart heeft wat tijd nodig om op te stijven. Liefst een hele nacht in de koelkast. Of als je ongeduldig bent, enkele uren in de diepvries.
Nog meer slecht nieuws, je hebt van 2 pakjes alle 24 koekjes nodig voor de taart. Dus er blijft geen enkel koekje over om tussendoor op te smullen. Tenzij je 3 pakjes op je boodschappenlijstje zet natuurlijk.


Het recept komt uit de KVLV-uitgave ‘Taarten zonder oven’ p.18. Ik gebruikte 2 eitjes in plaats van 1, zoals vermeld staat in het recept.
Waarom? met 2 eitjes klopt de suiker makkelijker op tot een ruban (=wit schuimig lint)

Wat heb je nodig?
8 gr gelatineblaadjes, 2 dozen  Pim’s-koekjes met sinaasappelvulling, 2 eieren, 75 gr suiker, 2 dl kokosmelk, 20 gr cacaopoeder, 1 dl slagroom

Hoe maak je het?
Week de gelatine 10 minuten in koud water.

Verwarm de kokosmelk en los er het cacaopoeder in op. Laat pruttelen op een zacht vuurtje, tot net tegen het kookpunt.

Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker wit-schuimig.  Voeg bij de warme kokosmelk en laat zachtjes indikken op het vuur, maar laat niet meer koken.

Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine er roerend bij. Laat afkoelen tot de dikte van pudding.
Klop de room half stijf en klop het eiwit stijf. Spatel de room en daarna het eiwit onder de kokoscrème.

Bedek de bodem van een rechthoekige doos van 1 l iter met 2 rijen van 3 Pim’s-koekjes met de chocoladekant naar boven.

TIP: leg eerst een vel bakpapier in de doos , dan kan je de taart er na het opstijven makkelijk uithalen.

Schep 1/3 van de kokoscrème over de koekjes.

Leg terug een laag koekjes en herhaal tot de kokoscrème is opgewerkt. Eindig met een laag koekjes. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de taart voor het opdienen met wat cacaopoeder.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *