Restaurant Pastorale – heerlijk genieten


Ik ging onlangs eten bij restaurant Pastorale van chef-kok Bart De Pooter.

Het 2 sterren restaurant Pastorale is gevestigd in het voormalige 19de-eeuwse pastoriegebouw in Reet.

Het was héérlijk. Mooie presentatie, inspirerende smaakcombinaties. Voor herhaling vatbaar.

Bij aankomst kregen we meteen een sapje van bleekselderij, appel en limoen aangeboden om onze smaakpapillen te verfrissen.

Bij het aperitief werden we verwend met een scala fingerfood. Te mooi om op te eten. Maar we hebben het toch gedaan.

  • platte kaas met basilicumcrème
  • toast met sardines
  • duif met ganzelever, rode kool en framboos

restaurant Pastorale - duif met ganzelever

  • dashi bouillon met tonijn, ponzu en zeegroenten

restaurant Pastorale dashi bouillon tonijn

Op tafel ook lekker zuurdesem brood, boter, Griekse olijfolie, tuinkers om zelf te knippen, grof zout en pepervariëteiten.

Het voorgerecht met carpaccio van kabeljauw, brandade, sake, Mexicaanse dragon en platte kaas was werkelijk subliem. Ben je al aan het watertanden?

restaurant Pastorale kabeljauw

Als hoofdgerecht proefden we van Iberico pata negra met koolsoorten en een sausje op basis van de vleesjus en zuurkool. Iets klassieker van smaak.

restaurant Pastorale

Zie je mij genieten?

ingrid

Het dessertbordje combineerde chocola met kers.

restaurant Pastorale chocola en kers

Als afsluiter, koffie en thee en een assortiment minigebakjes.

mini gebakjes

En minikoekjes, amaretti en vingerkoekjes. Maxismaak.

koekjes bij de koffie en de thee

Dat was genieten met een grote G.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *