Cervena, een stukje wild op de BBQ


Cervena, een stukje wild op de BBQ.

Met deze zomerse temperaturen, steken we de BBQ weer aan. Behalve ribbekes, worsten, een stukje vis of groenten, kan je ook kiezen voor een stukje wild op de BBQ.

Ja, je leest het goed. Wild in de zomer. Het Cervena-vlees is daar uiterst geschikt voor. Dit rode vlees komt van jonge herten uit Nieuw-Zeeland. De dieren grazen er in de weidse en vrije natuur en voeden zich uitsluitend met gras en hooi. Je mag er zeker van zijn dat de herten vrij zijn van antibiotica, krachtvoeders of groeihormonen. De dieren worden op een zeer diervriendelijke manier geslacht voor hun derde levensjaar. Binnen de 24 uur na de slacht worden ze versneden en vacuüm verpakt. Het vlees rijpt tijdens het transport en wordt niet diepgevroren, maar altijd vers aangeboden.

Nieuw voor de Europese markt.

Heb je nog nooit gehoord van Cervena? Dat is ook niet ongewoon. Het Cervena-vlees is relatief nieuw voor de Europese markt. Ik mocht het gaan ontdekken tijdens het culinair event ‘Cervana, a new food experience with beer paring’ in restaurant Onder de Toren (Hansbeke) met aan het fornuis chefkok Sam Van Houcke.

Voor de gelegenheid werd hij bijgestaan door de Nieuw-Zeelandse topchef Graham Brown.

Die samenwerking resulteerde in een origineel, verrassend en lekker 4 hands dinner met het Nieuw-Zeelandse Cervena-vlees in de hoofdrol in combinatie met onze Belgische bieren.

Graham Brown en Sam Van Houcke

Graham Brown en Sam Van Houcke

We proefden en ontdekten dat Cervena op veel verschillende manieren geserveerd kan worden: als tartaar, gerookt, gegrild, langzaam op lage temperatuur gegaard. Het is geschikt voor warme en koude bereidingen.

Het vlees is rijk aan ijzer, bevat weinig vet en heeft een laag cholesterolgehalte.

Je kan het tussen april en augustus proeven in de Belgische restaurants of er zelf mee aan de slag gaan in de keuken.

Geproefd en lekker bevonden!

Kijk maar eens naar die heerlijke bordjes die wij geserveerd kregen. Wedden dat je begint te watertanden!
Onder de toren - hapjeOnder de toren - hapje Cervena
Onder de toren - voorgerecht
Onder de toren - leng
Onder de toren - Cervena
Onder de toren - nagerechtOnder de toren - zoetje
Foto’s Frank Croes en Gerrit Van Elst

Meer informatie over het Cervena-vlees, recepten, verkooppunten en restaurants waar je het vlees kan gaan proeven, vind je op de website www.cervena.be

Met dank aan Phibo press communication voor de uitnodiging en de hartelijke ontvangst.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *