Aanbod open kookworkshops najaar 2021


Open kookworkshops najaar 2021

Kook je mee?

In juni mocht ik de deur van mijn kookstudio eindelijk opnieuw openen.
Ondertussen werd er hier al heerlijk samen gekookt en lekker gegeten. Zo gingen we al op ontdekking in de Indiase, Thaise, Libanese, Scandinavische, Vietnamese en Italiaanse keuken. We rolden sushi en maakten tuinfeesthapjes.

In augustus ontdekken we de Marokkaanse keuken, verdiepen we ons verder in de Thaise keuken, proeven we van al het lekkers dat de Mexicaanse keuken te bieden heeft en gaan we op culinaire ontdekkingsreis doorheen de Japanse keuken.

Ondertussen staat ook de agenda met de kookworkshops voor het najaar online. Je kan kiezen uit maar liefst 16 workshops. Welk stukje van de wereld wil jij proeven? We maken Spaanse tapas & pinchos, Griekse mezze en we rollen sushi. We koken Libanees, Italiaans, Vietnamees en Koreaans. De groenteliefhebbers mogen zeker de trendy veggie workshop niet missen. En voor de bakliefhebbers en de zoetebekken is er de workshop “dessertjes & gebakjes. We gaan verder op ontdekking in de Japanse, Thaise en Indiase keuken. Om je inspiratie te geven voor de feestdagen staan er ook 2 feestelijke workshops op de agenda: eentje met allemaal aperitiefhapjes en eentje met een top-feestmenu.

Kook je mee? Het wordt lekker. Het wordt plezant.

“Verder op ontdekking” workshops

Je zal zien dat ik de workshops Indiaas koken, Thais koken en Japans koken aanbied in de formule “verder op ontdekking”. Dat wil zeggen dat wie eerder 1 van deze workshops volgde, nu nieuwe inspiratie kan opdoen en nieuwe recepten kan ontdekken. Maar je kan je voor deze workshops zeker ook inschrijven als je nog geen eerdere workshop in dit thema volgde.

Aanbod open kookworkshops najaar 2021

Workshop tapas & pinchos

Kom proeven van de Spaanse keuken in miniatuur. Een tafel vol lekkere tapas en pinchos. De tapas ken je wel. Het zijn smaakvolle gerechtjes uit het zuiden van Spanje. En pinchos, dat zijn broodtapas die hun oorsprong vinden in Noord-Spanje, met name in San Sebastian. Pinchos kan je zien als het chique broertje van de tapas. Ze bestaan altijd uit een stukje lekker brood, rijkelijk en mooi belegd met vlees, vis of een salade. Bij die lekkere hapjes hoort natuurlijk ook een bubbelend glaasje cava.

Wanneer? zaterdag 04/09/2021 – 18u.-21u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Gefrituurde sushi

Sushi workshop

Kom mee rollen en proeven.
Leer zelf sushi rollen tijdens een sushi workshop. Je komt te weten hoe sushi ontstaan is en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal.

Wanneer? vrijdag 10/09/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Dolmades

Workshop Griekse mezze

Genieten van een tafel vol Griekse mezze met heerlijke mediterrane hapjes om samen te eten en te delen.
Tover Griekse specialiteiten zoals moussaka, pastitsio, keftedakia, pita gyros, dolmades of spanakopita op tafel.
Met een glaasje retsina erbij is dit Grieks kookfeest compleet.

Wanneer? woensdag 15/09/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Kip tikka masala

Workshop Indiaas koken, verder op ontdekking*

Tijdens deze workshop verdiep je je verder in de Indiase keuken.
Verwacht je aan een explosie van geuren, kleuren en smaken.
Je ontdekt de magie van zelfgemaakte masala’s en je leert authentieke curry’s, heerlijke balti, verrassende chutney’s en verfijnde tafelzuren maken. Op het menu staan ook lekkere kofta, een geurige biryani, knapperige bhaji en pakora, chapati en ladoo, een Indiaas zoetje.
De Indiase keuken kent, na deze workshop, geen geheimen meer voor jou.

* Dit is een “verder op ontdekking” workshop. Dat wil zeggen dat wie eerder de Indiase workshop volgde, nu nieuwe inspiratie kan opdoen en nieuwe recepten kan ontdekken. Maar je kan je voor deze workshop zeker ook inschrijven als je nog geen eerdere workshop in dit thema volgde.

Wanneer? zaterdag 18/09/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Aubergineschijven

Workshop trendy veggie

Groenten in de hoofdrol. Ontdek hippe hapjes, heerlijke salades, verrukkelijke soepjes en hartverwarmende stoofpotjes. Groenten in allerlei kleuren, op smaak gebracht met verse kruiden en geurige specerijen. Met wat pitten, zaden of noten voor een extra crunch, een stukje kaas voor een romige textuur en een smaakvol dipsausje voor de finishing touch.

Wanneer? zaterdag 02/10/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Thais koken, de klassiekers

Tijdens deze kookworkshop maak je een culinaire ontdekkingsreis doorheen de Thaise keuken. We zetten Thaise klassiekers op tafel en proeven van streetfood zoals het in Thailand op elke straathoek te koop is. Op ons menu staan o.a. Thaise viskoekjes, kip met cashewnoten, Tom ka kai, Pad Thai en zoveel meer.

Wanneer? vrijdag 08/10/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Vietnamese pho bo

Workshop Vietnamees koken

De Vietnamese keuken is een lekkere en gezonde keuken. Alle smaken zijn in balans. Er is een evenwicht tussen krokante en zachte, warme en koude, pittig gekruide en mildere gerechten. Typische gerechten zijn Nem, Pho, Bun Xao Nghe, Goi Cuon en zoveel meer lekkers. Proef je mee van culinair Vietnam?

Wanneer? zaterdag 16/10/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Pasta alla puttanesca

Workshop Italiaans koken – meer dan pizza en pasta

Wie Italië zegt, denkt culinair spontaan aan pizza en pasta. Tijdens deze workshop Italiaans koken maak je niet alleen pizza en pasta, maar ontdek je zoveel meer van de Italiaanse keuken. Van antipasti, tot primo en secondo piatto, lekkere bijgerechtjes of contorno en heerlijke dessertjes.
Kom je mee koken in rood, wit en groen?

Wanneer? vrijdag 22/10/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Fruittaartjes met crema catalana

Workshop dessertjes en gebakjes

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met bloem, boter, suiker en eitjes. We bakken lekkers met herfstfruit en chocolade. Kom proeven van zelfgebakken taart, cake, koekjes en biscuit. Ik deel met jullie ook graag enkele nuttige bakkerstips en overstelp je met tips & tricks zodat je gebak altijd lukt. Terwijl het gebak in de oven staat maken we een dessertenbuffet met klassieke, trendy en gezonde dessertjes waar elke zoetebek van houdt. Toetjes, chocoladezoet of heerlijk fruitig.

Wanneer? zaterdag 30/10/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Koreaans koken

Workshop Koreaans koken

De Koreaanse keuken is lekker, hip, puur en gezond. Het smakenpallet is subtiel en spannend. Een typische Koreaanse maaltijd bestaat uit een hoofdgerecht, rijst en verschillende kleine bijgerechten, banchan. Kimchi ontbreekt nooit. Op het menu staan o.a. een assortiment banchan met groenten, Dak Kalguksu (Koreaanse kippensoep), Japchae (een noedelgerecht met zoete aardappelnoedels), Bibimbap (een rijstgerecht), Bulgogi (gegrild vlees), Mandu (Koreaanse dumplings), verschillende dipsausjes, een heerlijk dessert met peer en miso. Klaar voor een ontdekkingsreis doorheen de Koreaanse keuken?

Wanneer? woensdag 10/11/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Thaise curry met rundsvlees en morning glory

Workshop Thais koken – verder op ontdekking*

Tijdens deze workshop verdiepen we ons verder in de Thaise keuken. Ik neem je mee op een culinaire ontdekkingsreis van Bangkok tot Chiang Mai. Ik deel al de geheimen van de Thaise keuken die ik zelf ontdekt hebt tijdens mijn rondreis door het land.
Zo maken we zelf een currypasta en proef je van bekende en minder bekende Thaise gerechten uit verschillende regio’s.

* Dit is een “verder op ontdekking” workshop. Dat wil zeggen dat wie eerder de “Thaise workshop, de klassiekers” volgde, nu nieuwe inspiratie kan opdoen en nieuwe recepten kan ontdekken. Maar je kan je voor deze workshop zeker ook inschrijven als je nog geen eerdere workshop in dit thema volgde.

Wanneer? zaterdag 13/11/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Gefrituurde sushi

Sushi workshop

Kom mee rollen en proeven.
Leer zelf sushi rollen tijdens een sushi workshop. Je komt te weten hoe sushi ontstaan is en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal.

Wanneer? vrijdag 19/11/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Libanees koken alla Ottolenghi

De Libanese keuken is ontegensprekelijk verbonden met Ottolenghi. Tijdens deze workshop halen we zeker inspiratie uit de verschillende kookboeken die op zijn naam staan.
We maken gerechten klaar met aubergines, tomaten, artisjokken, courgettes, kikkererwten,… in de hoofdrol. En met zalige smaakmakers zoals tahini, za’atar, munt en peterselie. Op het menu staan o.a. zijdezachte hummus, baba ganoush, muhammahra, verrassende groentespreads, lekkere kofta en onweerstaanbare salades.
Lekker zelfgemaakt brood mag ook niet ontbreken.
Een verwennerij voor je smaakpapillen.

Wanneer? zaterdag 27/11/2021 – 18u.-21u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Zalm teriyaki

Workshop Japans koken – verder op ontdekking*

Tijdens deze workshop ga je verder op ontdekking in de Japanse keuken. De Japanse kookkunst is meer dan sushi en sashimi. Gezond eten staat er centraal. Met verse seizoensingrediënten kookt men eenvoudige gerechten met pure smaken. Er wordt niet gekookt met room of boter. Wel met zeewier, sojaproducten, bonen, rijst, vis en groenten. Op het menu staan o.a. een heerlijke shoyu-ramen, krokante tempura, een Japanse curry, tonkatsu, tamagoyaki en een typische okonomiyaki uit Osaka. We maken ook lekkere groentegerechten met Japanse smaakmakers. Natuurlijk vertel ik je graag over mijn eigen culinaire ervaringen in het land van de rijzende zon. En ik leer je enkele woordjes Japans. Klaar voor een onderdompeling in de Japanse keuken?

* Dit is een “verder op ontdekking” workshop. Dat wil zeggen dat wie eerder de Japanse workshop volgde, nu nieuwe inspiratie kan opdoen en nieuwe recepten kan ontdekken. Maar je kan je voor deze workshop zeker ook inschrijven als je nog geen eerdere workshop in dit thema volgde.

Wanneer? woensdag 01/12/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Edamame-krabhapje

Workshop feestelijke aperitiefhapjes

Aperotime! Deze workshop staat helemaal in het teken van feestelijke aperitiefhapjes. Kerst en Nieuwjaar zijn die momenten van het jaar waarop alle glaasjes, schaaltjes en schoteltjes uit de kast gehaald worden om er lekkere hapjes op te serveren. Want hapjes zijn dé smaakmakers van een feestje. We maken mini hapjes met maxi smaak die je smaakpapillen prikkelen. Klein, maar oh zó lekker. Snel klaar en mooi gepresenteerd. Op het menu: retro hapjes in een origineel jasje, amuses met een exotisch tintje. Aperitiefhapjes met vis, met vlees of lekker veggie. Sommige makkelijk te maken, andere wat complexer. Allemaal even lekker.

Wanneer? zaterdag 04/12/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Eend met honingsaus

Workshop feestelijk koken

Lekkers op de feestdis! Alle redenen zijn goed om te feesten. En bij een feestje hoort een lekkere maaltijd. Zoek je inspiratie om je tafelgenoten met kerst of nieuwjaar culinair te verwennen met eens seizoensgebonden feestmenu? Mis dan deze workshop feestelijk koken niet. We bereiden een menu dat voor iedereen haalbaar is. We gebruiken dagdagelijkse producten en combineren die met extra feestelijke ingrediënten. 0% stress in de keuken, 100% feestelijk genieten. Ook dit jaar zorg ik voor een origineel menu met allemaal nieuwe gerechtjes.

Wanneer? zaterdag 11/12/2021 – 18u.-21u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Wat mag je verwachten tijdens een kookworkshop?

• enthousiaste workshopbegeleiding
• de lekkerste ingrediënten
• tips & tricks – weetjes en wist-je-datjes
• veel kookplezier in een gezellige en moderne kookstudio
• een uitgebreide maaltijd in leuk gezelschap
• een aperitiefje, een glaasje wijn, water, sapjes
• een duidelijke receptenbundel waarmee je thuis aan de slag kan

Locatie

Alle kookworkshops gaan door in mijn kookstudio aan de rand van Leuven – Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee.

Je vindt makkelijk een parkeerplaatsje in de omliggende straten.

Is je favoriete workshop volzet?

Stuur me een berichtje als je favoriete workshop volzet is. Ik zet je op de wachtlijst en contacteer je zodra er een plaatsje vrijkomt.

Door de huidige coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor de workshops beperkt. Mogelijk komen er extra plaatsen vrij wanneer de coronamaatregelen opnieuw versoepeld worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *