Workshop Indisch koken


Workshop Indisch koken - Indiase groentecurry

Indiase groentecurry met raita

Ontdek de heerlijke geuren en smaken van de Indische keuken

Klinken tikka masala, tandoori, naan, chapati, dal,… je vreemd in de oren?

Workshop Indisch koken - Indiaas brood - naan

naan

Met deze workshop lichten we een tipje van de sluier van de Indische keuken op. Laat je verleiden door de geuren, kleuren en smaken van de gerechten.

Meer dan curry

Je leert zelf een curry kruidenmengeling maken, die vaak meer dan 15 specerijen bevat waaronder kaneel, koriander, komijn, kurkuma, kardemon, gember, nootmuskaat en kruidnagel.

Maar de Indiase keuken bestaat uit meer dan alleen maar curry. Afhankelijk van de regio zijn de gerechten soms pikant, soms zoetzuur en hier en daar afgeblust met kokosmelk of yoghurt.

101 kruiden en specerijen

Ondanks de regionale verschillen, is er één rode draad in de Indische keuken. Alles is op smaak gebracht met overheerlijke, aromatische kruiden en specerijen die je allemaal ontdekt en proeft tijdens deze kookworkshop. Om van te watertanden.

Na deze workshop Indisch koken kan je een typische, Indische maaltijd op tafel toveren die bestaat uit verschillende gerechten die allemaal tegelijk geserveerd worden.

Workshop Indisch koken - een Indiase rijsttafel

groentecurry

Een chutney, een huiselijke curry, een vegetarische pilav, een smaakvolle raita. We zetten het allemaal op het menu.

Ook brood is een onmisbaar onderdeel en niet zo moeilijk om zelf te maken. We bakken naan, de bekendste broodsoort uit India.

Of chapati, een dun, plat brood dat door zijn neutrale smaak goed past bij gekruide gerechten.

Een vegetarische workshop Indisch koken

Workshop Indisch keuken - groentepilav

groentepilav

Een workshop Indisch koken kan ook volledig vegetarisch aangeboden worden.

De Indische keuken is de bakermat van het vegetarisme en biedt oneindig veel inspiratie voor heerlijke gerechten met groenten, kaas en peulvruchten.

Open workshop Indisch koken.

Wil je graag individueel inschrijven voor een workshop Indisch koken? De eerstvolgende open workshop Indiaas koken waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn gaat door op vrijdag 20/10/2017.

Deze workshop is ook geschikt voor vegetariërs. Geef je een seintje bij de inschrijving?

Wanneer? vrijdag 20/10/2017 – van 19u. tot 22u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

Enkele reacties van deelnemers:

“Duidelijke, uitstekende begeleiding.”
“Brede kennismaking met Indiaas koken.”
“Zeer gevarieerde en lekkere recepten.”

 

Zin om de Indische keuken te ontdekken?
Bel me – schrijf me.