Open kookworkshops


Open kookworkshops Dishcover

Dishcover begeleidt kookworkshops aan huis en workshops in het kader van teambuilding activiteiten.

Aan deze kookworkshops neem je deel als groep.

Daarnaast organiseert Dishcover jaarlijks een 20-tal open kookworkshops waarvoor je individueel kan inschrijven.

Niets leuker dan een groep mensen enthousiast maken en ze “goesting” geven om thuis aan de slag te gaan met wat ze geleerd hebben!
Eerst overlopen we de gerechten die we gaan maken en vertel ik je interessante weetjes over de ingrediënten. Samen koken en gezellig tafelen wisselen elkaar af.

Zin om je kookkunsten bij te schaven en nieuwe culinaire horizonten te ontdekken?

Volgende open kookworkshops staan nu al op de kalender.

Kalender open kookworkshops najaar 2017

Sushi workshop

Dishcover open kookworkshops sushi

sushi workshop

Tijdens deze sushi workshop kom je te weten hoe sushi is ontstaan en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal. Maar beginnen doen we met het bereiden en op smaak brengen van de sushi rijst. Lust je geen rauwe vis? Ook sushi met groenten, gevogelte, vlees of gerookte vis komen aan bod. Kom mee rollen en proeven.

Wanneer?

vrijdag 08/09/2017 – van 19u. tot 22u. (volzet)

vrijdag 27/10/2017 – van 19u. tot 22u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

NIEUW! Workshop zuiders koken

workshop zuiders koken

workshop zuiders koken

Met de vakantie nog fris in het geheugen, maken we een culinair reisje naar het zuiden.
Tijdens de workshop zuiders koken ontdek je de lekkerste mediterrane gerechten uit de Spaanse en Portugese keuken. We gaan ook eens piepen in de keuken van de Italiaanse nonna’s en we proeven van Griekse specialiteiten.

Deze zuiderse keuken is met zijn lekkere pasta’s, smaakvolle sausjes, zomerse vis-en vleesgerechten en zalige desserts, geliefd bij jong en oud. Tijdens deze workshop tover je gegarandeerd dat vakantiegevoel terug op je bord.

Wanneer? vrijdag 15/09/2017 – van 19u. tot 22u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

Workshop streetfood

Workshop streetfood - taco

workshop streetfood

Van alle markten thuis.
Tijdens de workshop streetfood ontdek je de lekkerste wereldgerechten. Ben jij verzot op zo’n typisch hapje dat rechtstreeks van een New Yorkse foodtruck komt, of eet je liever een snack uit het vuistje, bereid aan de kraampjes in de drukke straten van Bangkok of Hanoi. Smakelijke soepjes, snelle wokgerechten en originele tapas. Hartig en zoet. Gegrild, gefrituurd of gestoomd. En vooral snel klaar. Streetfood dat is comfort food ten top. Eet het uit het vuistje, in een puntzak of op een stokje. Tijdens deze kookworkshop maak je zelf streetfood klaar om duimen en vingers, letterlijk én figuurlijk, bij af te likken.

Wanneer? zaterdag 30/09/2017 – van 10u. tot 13u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

Workshop Thais koken

workshop Thais koken

workshop Thais koken

Tijdens deze kookworkshop maak je een culinaire ontdekkingsreis doorheen de Thaise keuken. Het hoofdbestanddeel van elke Thaise maaltijd is de naar jasmijn geurende rijst of de typische kleefrijst. Daarbij worden verschillende gerechten met typische groenten en fruit, vlees of verse vis geserveerd. In elk gerecht proef je de verschillende smaaknuances: zoet, zuur, zout, pittig en bitter.
Je ontdekt tijdens deze kookworkshop welke Thaise producten niet mogen ontbreken in je voorraadkast. En je komt te weten welke exotische ingrediënten, kruiden en specerijen de Thaise keuken zo speciaal maken.

Wanneer? zaterdag 07/10/2017 – van 10u. tot 13u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

Workshop herfstkoken

Kastanjesoep met verrassingsbrood

Tijdens deze kookworkshop maken we gerechtjes klaar in de herfstkleuren. Oranje, rood, geel, bruin. Met hier en daar nog een beetje groen. In de herfst biedt de natuur zoveel lekkers waarmee we aan de slag gaan in de keuken: pompoenen in alle maten en kleuren, champignons uit het bos, zelfgeraapte kastanjes en noten. Zullen we ook eens wild doen met wild?

Wanneer? donderdag 12/10/2017 – van 19u. tot 22u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

Workshop Indisch koken

workshop Indisch koken

workshop Indisch koken

Tijdens deze kookworkshop Indisch koken lichten we een tipje van de sluier van de Indiase keuken op. Laat je verleiden door de geuren, kleuren en smaken van de gerechten.

Na deze workshop Indisch koken kan je een typische, Indische maaltijd op tafel toveren die bestaat uit verschillende gerechten die allemaal tegelijk geserveerd worden. Je leert zelf ook een curry kruidenmengeling maken. Maar de Indiase keuken bestaat uit meer dan alleen maar curry. Afhankelijk van de regio zijn de gerechten soms pikant, soms zoetzuur en hier en daar afgeblust met kokosmelk of yoghurt.

Wanneer? vrijdag 20/10/2017 – van 19u. tot 22u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

Workshop Japans koken

Dishcover open kookworkshops Japans koken

workshop Japans koken

Tijdens deze workshop Japans koken ontdek je hoe je kookt met typische Japanse ingrediënten zoals mirin, wasabi, miso, sojasaus, daikon, noedels en Japanse rijst. We maken enkele Japanse specialiteiten klaar zoals een misosoepje met zelfgemaakte dashi, een tataki van zalm of bonito, een groenten- of fruittempura, gyoza’s of een noedelgerecht. Begin al maar te oefenen om met Japanse stokjes te eten. Naast hartige hapjes proeven we ook van enkele Japanse zoetigheden. Zet je mee een stapje in de Japanse keuken?

Wanneer?

vrijdag 17/11/2017 – van 19u. tot 22u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

NIEUW! Workshop Libanees koken

workshop Libanees koken

workshop Libanees koken

De Libanese keuken is ontegensprekelijk verbonden met Ottolenghi. Tijdens deze workshop Libanees koken, halen we zeker inspiratie uit de verschillende kookboeken die op zijn naam staan. We maken kleurrijke gerechten klaar met spannende ingrediënten. Je ontdekt welke typische producten in de Libanese voorraadkast staan. En je komt te weten welke ingrediënten en kruiden deze oosterse keuken zo speciaal maken. Ik kan je al verklappen dat we aan de kook gaan met granen en peulvruchten, met verschillende noten en zaden, met geurige kruiden en specerijen. We zetten de tafel vol met mezze, heerlijke salades, smaakvolle hoofdgerechten en een geurig dessert. Ga je mee op culinaire ontdekkingsreis?

Wanneer? vrijdag 24/11/2017 – van 19u. tot 22u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

Workshop bakken

Wafels

Tijdens deze workshop bakken, gaan we drie uur aan de slag met bloem, boter, suiker en eitjes en bakken de lekkerste taartjes, cakes, home made koekjes, wafels, biscuit.

Met een lekkere vulling, een toefje slagroom hier en wat chocolade daar pimpen we onze gebakjes op.

Ik deel met jullie ook graag enkele nuttige bakkerstips en overstelp je met tips & tricks zodat je gebak altijd lukt.

Ook dit jaar zorg ik voor allemaal nieuwe bakideetjes.

Wanneer? zaterdag 25/11/2017 – van 10u. tot 13u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

Workshop feestelijk koken

Dishcover open kookworkshops feestelijk koken

workshop feestelijk koken

Tijdens deze feestelijke kookworkshop koken we een licht verteerbaar menu dat haalbaar is voor iedereen. We gebruiken extra feestelijke ingrediënten. Het accent ligt op Hagelandse streekproducten. Gegarandeerd 0% stress in de keuken, 100% feestelijk genieten. Ook dit jaar zorg ik voor een origineel menu met allemaal nieuwe gerechtjes.

Wanneer? vrijdag 01/12/2017 – van 19u. tot 22u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

Workshop feestelijk vegetarisch koken

Workshop feestelijke vegetarisch koken

workshop feestelijk vegetarisch koken

Tijdens deze feestelijke kookworkshop koken we een origineel feestmenu met groenten in de hoofdrol.

We koken met seizoensgroenten in alle kleuren. Gestoomd, geroosterd of gestoofd smaken ze helemaal anders. Kruiden en specerijen mogen niet ontbreken. En hier en daar voegen we een exotische toets toe.

Pitten, zaden en noten zorgen voor extra crunch, het juiste stukje kaas of een smaakvol dipsausje voor de finishing touch.

Gegarandeerd 0% stress in de keuken, 100% feestelijk genieten.

Wanneer? vrijdag 08/12/2017 – van 19u. tot 22u.

Waar? regio Leuven – Wijgmaal

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

Enkele afspraken.

Na inschrijving voor een workshop ontvang je een mailtje met de betalingsinstructies. De betaling voor de workshop gebeurt vooraf. Je inschrijving voor een workshop is definitief na betaling ervan.

Kan je onverwacht toch niet naar de workshop komen, dan mag je iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Als er geïnteresseerden op de wachtlijst staan, zal Dishcover deze personen contacteren. Enkel als de vrijgekomen plaatsen op deze manier opnieuw ingevuld geraken, kan het inschrijvingsgeld teruggestort worden.

Cadeaubonnen voor een workshop zijn geldig voor 1 jaar vanaf de uitgeschreven datum. Deze termijn is niet verlengbaar. Gehele of gedeeltelijke terugbetaling van een cadeaubon is niet mogelijk. Het resterende bedrag kan gebruikt worden voor een volgende workshop binnen de opgegeven termijn.

Dishcover behoudt zich het recht om de workshop te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen, overmacht of ziekte. In dat geval wordt het betaalde bedrag teruggestort aan de deelnemers.

 

 

Wens je in te schrijven voor een kookworkshop?
Bel me – schrijf me.