Ga terug
Pindakaaskoekjes met chocolade recept

Pindakaaskoekjes met chocolade, zonder ei.

In deze pindakaaskoekjes is het ei vervangen door aquafaba, het vocht van kikkererwten.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 12 min
Totale tijd 22 min
Gang gebak, koekjes
Porties 20 koekjes

Ingrediënten
  

  • 3 à 4 el aquafaba (kikkererwtenvocht)
  • 150 g witte suiker
  • 250 g pindakaas
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 125 g chocoladecallets
  • 3 draaien van de zoutmolen

Bereidingswijze
 

  • Mix alle ingrediënten, behalve de chocoladecallets, met de kloppers kort onder elkaar.
  • Voeg de chocoladecallets toe. Meng kort door.
  • Vorm balletjes van ongeveer 30 gram van het deeg.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk plat. Duw het koekje wat in met een vork.
  • Verwarm de oven voor op 180° C - heteluchtstand.
  • Bak de koekjes gedurende 12 minuten af. Laat ze even uitharden op de bakplaat.
  • Bewaar de koekjes die je niet meteen opeet in een koekjesdoos.

Tips&tricks

Variaties
Deze pindakaaskoekjes kan je glutenvrij maken door de zelfrijzende bloem te vervangen door havermeel of amandelmeel. Voeg dan een theelepel bakpoeder toe.
Aquafaba kan je vervangen door 1 ei.
 
 
 
Trefwoord koekjes, met aquafaba, pindakaaskoekjes, vegan, zonder ei