Ga terug
Blondie met peer en hazelnoot recept

Blondie met peer en hazelnoot

Deze blondie met peer en hazelnoot is minstens even lekker als de meer gekende brownie.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang gebak
Keuken Belgisch
Porties 12 porties

Ingrediënten
  

  • 2 grote peren Conférénce
  • 100 g boter
  • 100 g witte suiker
  • 75 g lichtbruine suiker
  • 100 g witte chocolade
  • 80 g geroosterde blanke hazelnoten
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren

Bakmateriaal

  • 1 vierkante bakvorm 24 x 30 cm
  • 1 vel bakpapier

Bereidingswijze
 

  • Smelt in een kleine kookpot de boter met de suiker.
  • Schil de peren en snijd er kleine stukjes van.
  • Hak de witte chocolade grof.
  • Rooster de hazelnoten in een droge pan (zonder vetstof) tot ze goudbruin kleuren en heerlijk geuren.
  • Meng de bloem met de eieren en de gesmolten boter met de suiker tot een glad beslag.
  • Roer er de stukjes peer onder samen met de chocolade en hazelnoten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C - heteluchtstand.
  • Maak het bakpapier nat onder de kraan en wring het uit. Schik het in de bakvorm. Doordat het bakpapier nat is, blijft het goed liggen in de bakschotel.
  • Schep het blondiedeeg gelijkmatig in de bakvorm.
  • Bak de blondie in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. De baktijd is afhankelijk van je oven. In mijn oven bakte ik deze blondie 27 minuten tot de bovenkant overal mooi goudbruin gebakken was.
  • Nu volgt het moeilijkste deel. Wachten tot de blondie afgekoeld is om ervan te kunnen proeven.
  • Veel bakplezier!

Tips&tricks

Deze blondie kan je enkele dagen in de koelkast bewaren. Of steek wat stukjes in de diepvries om later nog van de genieten.
Receptinspiratie: Libelle
Trefwoord blondie, hazelnoten, peer, witte chocolade