Ga terug
Mascarponemousse met clementines recept

Mascarponemousse met clementines

Ben je op zoek naar een romig en fruitig dessertje? Een toetje dat bovendien snel klaar is. Dan moet je deze mascarponemousse met gekarameliseerde clementines en cantuccini koekjes eens maken.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang dessert
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 6 porties

Ingrediënten
  

Mascarponemousse

  • 1 blaadje gelatine (1.6 gram)
  • 1 citroen enkel het sap
  • 250 g mascarpone
  • 75 ml room 35%
  • 30 gram bloemsuiker
  • 10 gram vanillesuiker
  • 3 eetlepels advokaat (indien gewenst)

Gekarameliseerde clementines

  • 4 clementines
  • 3 eetlepels water
  • 3 eetlepels suiker

Afwerking

  • 4 cantuccini koekjes

Bereidingswijze
 

  • Begin met het maken van de mascarponemousse. Week het gelatineblaadje in een kom met koud water tot het zacht is.
  • Pers de citroen en warm het citroensap op.
  • Knijp het gelatineblaadje goed uit en doe het al roerend bij het warme citroensap tot het blaadje helemaal is opgelost.
  • Klop de mascarponemousse met de room, de bloemsuiker en vanillesuiker romig op.
  • Voeg het citroensap toe en klop tot een smeuïge crème.
  • Roer er 3 eetlepels advokaat onder.
  • Doe de mascarponemousse in een spuitzak. Vul 6 glaasjes tot de helft. Zet de glaasjes in de koelkast om op te stijven.
  • Maak ondertussen de gekarameliseerde clementines. Pel de clementines en verwijder zoveel mogelijk de witte draadjes. Snijd ze doormidden. Doe ze in een kleine kookpot of pan.
  • Voeg 3 eetlepels water toe en 3 eetlepels suiker. Stoof de clementinespartjes tot het water verdampt is en er een karamellaagje rond de clementines is.
  • Voor de afwerking hak je de cantuccini koekjes in stukken. Haal de glaasjes mascarponemousse uit de koelkast. Schep er de clementines bovenop. Werk verder af met de stukjes koek.

Tips&tricks

Deze mascarponemousse met gekarameliseerde clementines is romig en vullend.
Voor een lichtere variant kies je ricotta of platte kaas in plaats van mascarpone.
De clementines kan je vervangen door ander citrusfruit zoals bijvoorbeeld sinaasappel, bloedappelsien, pompelmoes.
Cantuccini koekjes kan je vervangen door amaretti koekjes, speculaas, pistachenoten of geroosterde amandelschilfers.
Zoveel variaties, zoveel dessertjes.
Trefwoord clementines, mascarpone, mascarponemousse