Ga terug
Pinchos met appelsalsa en ansjovis Recept

Pinchos met appelsalsa en ansjovis

Deze pinchos met appelsalsa en ansjovis doen je zo wegdromen in Spaanse sferen. Proef van de lekkere Spaanse keuken in miniatuur.
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang aperitiefhapje
Keuken Spaans
Porties 6 porties

Ingredi├źnten
  

  • 1 appel
  • 1 kleine sjalot
  • 2 el bieslook (of tuinkers)
  • 1 el koriander (of peterselie)
  • 1 el suiker
  • 2 el limoensap
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gehakte chilipeper
  • 1 snuifje zout
  • 12 ansjovisjes (of sardientjes, sprotjes)
  • 6 appelkappers
  • 6 stukjes appel
  • 1 stokbrood
  • 1 teentje look

Bereidingswijze
 

  • Snijd het stokbrood in schuine stukken. Bak het brood af in een voorverwarmde oven van 210 ┬░C gedurende een 10-tal minuten.
  • Pel een teentje look en wrijf de gebakken broodjes ermee in.
  • Maak de appelsalsa. Schil de appel en snijd er kleine blokjes van.
  • Schil en snijd een kleine sjalot fijn.
  • Snipper een stukje chilipeper heel fijn.
  • Hak de bieslook en koriander fijn.
  • Doe de appelstukjes in een kom samen met de sjalot en de kruiden. Breng op smaak met limoensap, olijfolie, suiker en zout.
  • Rol 6 ansjovisjes op en steek ze op een stokje, samen met een stukje appel en een half appelkappertje.
  • Rol de overige ansjovisjes ook op.
  • Garneer de broodjes met de appelsalsa, de ansjovis op een stokje, een extra ansjovis en een groen blaadje of eetbare bloem.
Trefwoord ansjovis, appelsalsa, broodtapas, pinchos, tapas