Ga terug
Biscuit met aardbeien recept

Biscuit met aardbeien

Dit is geen cake. Dit is een biscuit met aardbeien uit den hof en een romige vulling met platte kaas.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang gebak
Keuken Belgisch, Frans
Porties 10

Ingredi├źnten
  

Biscuit

  • 5 eieren
  • 200 g fijne suiker
  • 180 g zelfrijzende bloem

Kaas-roomvulling met rozenwater

  • 200 g room (minstens 35% vetgehalte)
  • 200 g volle, platte kaas
  • 100 g bloemsuiker
  • 1 el rozenwater

Afwerking

  • 250 g aardbeien
  • enkele groene blaadjes (bijvoorbeeld munt, fijne basilicum, citroenmelisse)
  • 1 1/2 blaadje gelatine (2,5 gram)
  • 1/2 citroen

Bereidingswijze
 

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 180┬░C - heteluchtstand.
  • Mix de eieren samen met de suiker op. Gebruik je handmixer met kloppers of nog makkelijker, je keukenrobot. Klop dit minstens 10 minuten luchtig op. Het volume moet zeker verviervoudigd zijn.
  • Zeef de bloem en spatel die onder het luchtig geklopte ei/suiker mengsel.
  • Gebruik een tulbandbkakvorm. Is die van siliconen? Dan hoef je die niet in te vetten. Gebruik je een metalen bakvorm? Vet die dan goed in met gesmolten boter en bebloem.
  • Schep het biscuitdeeg in de bakvorm. Bak de biscuit gedurende 40 minuten. Check of de biscuit gaar is. Prik erin met een vork. Komt de vork er droog uit? Dan is de biscuit voldoende gebakken. In het andere geval verleng je de baktijd met een 5-tal minuten.
  • Haal de biscuit na de baktijd uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.

Room-kaasvulling met rozenwater

  • Klop de room lobbig op. Voeg de platte kaas toe en klop alles verder stijf op.
  • Parfumeer het room-kaasmengsel met een eetlepel rozenwater.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Afwerking van de biscuit met aardbeien

  • Laat 1 1/2 blaadje gelatine weken in koud water.
  • Snijd de biscuit doormidden.
  • Schep op de onderste helft een portie van het room-kaasmengsel.
  • Verdeel er een portie in stukjes gesneden aardbeien over.
    Biscuit met aardbeien - aardbeien op platte kaas
  • Smeer ook de bovenkant van de biscuit in met het room-kaasmengsel. Plaats de 2 helften opnieuw op elkaar.
    Biscuit met aardbeien - platte kaas op deksel
  • Knijp de zacht geworden gelatineblaadjes uit. Verwarm het sap van een halve citroen. Roer hierin de gelatineblaadjes los tot ze helemaal gesmolten zijn.
  • Schep hierbij het overgebleven room-kaasmengsel. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Laat even opstijven in de koelkast.
  • Werk de biscuit verder af. Spuit toefjes van het room-kaasmengsel op de bovenkant van de biscuit. Druk een aardbei in elk toefje. Garneer met wat groene blaadjes. Ik koos voor tijmbloemetjes.
Trefwoord aardbeien, biscuit, platte kaas, rozenwater