Ga terug
Mango ladoo recept

Mango ladoo

Een lekker snoepje.
Deze Indiase zoete mangoballetjes zijn gemaakt van mangopulp, geraspte kokos en gekruide gecondenseerde melk.
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Tussendoortje
Keuken Indiaas
Porties 18 balletjes

Ingrediƫnten
  

  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel ghee
  • 125 g kokosrasp voor de balletjes
  • 30 g kokosrasp om te paneren
  • 250 g mango in blokjes
  • 3 kardemonpeulen
  • 3 gedroogde abrikozen

Bereidingswijze
 

  • Doe 1 eetlepel ghee in een antikleefpan.
  • Schep er de kokosrasp (125 gram) bij en rooster dit gedurende een 5-tal minuten tot een geurig mengsel. Blijf heel de tijd roeren, zodat het niet verbrandt. Zet dan even opzij.
  • Pel de mango en snijd er kleine stukjes van. Doe de stukjes mango in een maatbeker en mix de mango tot puree. Je kan hiervoor ook mangostukjes uit de diepvries gebruiken.
  • Haal de zaadjes uit de kardemonpeulen en vijzel ze fijn. Voeg dit toe aan het mangomengsel.
  • Schep de gecondenseerde melk in een kleine kookpot en warm dit op.
  • Schep de mangopuree bij de warme gecondenseerde melk en roer voortdurend tot het mangomengsel dikker wordt.
    Mango ladoo - mangopuree bij gecondenseerde melk
  • Doe er nu de kokosrasp bij en laat het mengsel op het vuur verder bakken gedurende 5 minuten.
    Mango ladoo - kokosrasp bij mangopuree
  • Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Het mengsel moet een deegachtige consistentie hebben en aan elkaar kleven.
    Mango ladoo - mengsel
  • Schep het mengsel op een bord en laat het even afkoelen.
  • Zet het mangomengsel eventueel 5 minuten in de koelkast zodat het wat steviger kan worden.
  • Doe de overige kokosrasp (30 gram) in een diep bord.
  • Vorm vervolgens kleine balletjes van het mangomengsel.
    Mango ladoo - balletjes rollen
  • Haal ze door de kokosrasp.
  • Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
  • Steek een stukje abrikoos in het midden van elk mangoballetje.
  • Schik de mango ladoo op een mooi bord en zet nog op even in de koelkast zodat ze wat kunnen opstijven.

Tips&tricks

Ghee is geklaarde boter en een typisch ingrediƫnt uit de Indiase keuken. Heb je dit niet in huis, gebruik dan goede boter.
Ben je geen fan van kokosrasp dan kan je de geraspte kokos eventueel vervangen door amandelmeel.
Trefwoord gecondenseerde melk, geraspte kokos, mango, mango ladoo