Zalmrolletje met komkommer en Cavi-Art 3


Eén is geen. Daarom geef ik je vandaag inspiratie voor een tweede hapje voor je feestmenu.
Eentje met vis.
ZalmrolletjeDit zalmrolletje maak je klaar in 1-2-3.
Het is licht en smaakt lekker fris. Ik scoor er altijd mee.
Rol je mee?

Wat heb je nodig?

voor 12 zalmrolletjes
1 komkommer, gewassen en ongeschild – 50 ml (sushi) azijn – 6 el kruidenkaas – 4 plakjes gerookte zalm

Voor de afwerking: dille – zalmeitjes of Cavi-Art eitjes

Hoe maak jet het?

Snijd met een dunschiller lange repen van de komkommer. Laat de schil eraan, dat oogt mooier.
Schillen komkommerMarineer de komkommerslierten even in de azijn. Dat geeft meer smaak en een zachtere beet.
Marineren komkommerDep de komkommerslierten droog en besmeer ze dun met kruidenkaas. Leg er smalle reepjes gerookte zalm op.
Rol mooi op.
Oprollen zalmrolletjeVersier het zalmrolletje met een takje dille. Wat zalmeitjes of Cavi-Art eitjes geven het hapje een feestelijke toets.

Cavi-Art eitjes zijn imitatie viseitjes gemaakt van zeewier. Ik gebruik ze vaak en vind ze lekkerder dan viseitjes, omdat ze niet zo zout proeven.
Dit zalmrolletje kan je serveren op een bordje, op kroepoek of op een toast. Een goed begin van je feest.

Tip – je kan dit zalmrolletje op voorhand maken. Bewaar de hapjes dan in de koelkast op een bordje met keukenpapier. Vlak voor het serveren werk je het hapje af met een blaadje dille.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest9kEmail this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 Gedachten over “Zalmrolletje met komkommer en Cavi-Art