Koken met Hagelandse streekproducten


Bier, wijn en streekproducten uit het Hageland

Tijdens deze workshop ligt het accent op koken met Hagelandse streekproducten.

In het Hageland is ontzettend veel lekkers te ontdekken. Tijdens deze workshop koken we met producten van Vlaams-Brabantse bodem en leer je onze lokale specialiteiten beter kennen. We maken een heerlijk menu en in elk gerechtje verwerken we een typisch streekproduct. Veel inspiratie om aan de slag te gaan met ingrediënten van bij ons.

koken met Hagelandse streekproducten vissoep met bier

vissoep met Hagelands bier

koken met Hagelandse streekproducten witloof gestoofd in witloofbier

Witloof gestoofd in witloofbier

Honger of dorst zal je in het Hageland niet gauw lijden.

Hageland, streek van bier en wijn

Het Hageland is gekend om zijn biertraditie en zorgde ook voor de heropleving van de Belgische wijnbouw.

Je dorst kan je laven met een streekbiertje of met een unieke Hagelandse wijn.

Lekkers uit het Hageland

Heb je honger, dan proef je van de groenten en het fruit dat hier geteeld wordt: appelen, peren, aardbeien, witloof, asperges.

Ze maken hier ook lekkere geitenkaas, gebak en koekjes, honing, patés en zoveel meer.

Met deze Hagelandse streekproducten koken we een origineel menu.

We vullen onze boodschappenmand met al het lekkers uit onze buurt en maken er een streekmenu mee: Brabants grondwitloof, streekasperges, mosterd uit het Leuvense, kaas uit Averbode, patatjes van de boer om de hoek, Hagelandse appelen en peren, vlees en vis van lokale producenten met het HIB label (Handmade in Belgium).

koken met Hagelandse streekproducten Werchterse geitenkaas gerookte zalm HIB

zalmrolletje met Werchterse geitenkaas

Een stoofpotje met bier ken je wel, maar wist je dat je er ook een heerlijke risotto mee kan maken? Of een biersoepje? Of wat dacht je van een gourmetsalade met abdijkaas en Hagelands fruit.

En we houden zeker nog een gaatje vrij voor een dessertje. Maken we iets lekkers met perenadvocaat of een gebakje met pepernoten uit Scherpenheuvel? Of proef je liever van een sabayon met fruitbier of een bavarois met aardbeien uit volle Hagelandgrond?

Natuurlijk nippen we ook van een lokaal wijntje of een streekbiertje.

Koken met Hagelandse streekproducten perentaart perenadvocaat

perentaart met perenadvocaat

Afsluiten doen we met Hagelandse appelthee of koffie gebrand door de plaatselijke koffiebranderij.

Ontdek het lekker Hageland en kom proeven van mijn straffe streek.

 

 

 

Benieuwd hoe dat zal smaken?

Bel me – schrijf me.