Een kijkje in de keuken tijdens de workshop Indiaas koken


Workshop Indiaas koken - tafelWorkshop Indiaas koken - boeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige week had ik het geluk om een toffe groep mensen te ontmoeten die ik inwijdde in de geuren en smaken van de Indiase keuken.
Workshop Indiaas koken - Ingrid kooktNa een voorstellingsrondje, om het ijs te breken, maakte ik de deelnemers aan deze kookworkshop wegwijs in de 101 kruiden die gebruikt worden in de Indische gerechten.
Omdat India zo een groot land is, kan je niet spreken over dé Indiase keuken. Wat de regionale keukens wel allemaal gemeen hebben is het overvloedige gebruik van aromatische kruiden en specerijen.
Geen betere manier om de workshop Indiaas koken te starten, dan met het maken van een eigen currykruidenmengeling. Hiervoor mengden we een heleboel k-kruiden (komijn, koriander, kaneel, kurkuma, kardemon) met een snuf chilipoeder, fenegriekzaad, gember en zoveel meer.
Workshop Indiaas koken - tomatencurryHet resultaat was een lekker geurend, geel kruidenmengsel dat we verwerkten in een huiselijke tomatencurry en een verwarmende dahl.
Natuurlijk bakten we ook ons eigen naanbrood.
Workshop Indiaas koken - naanbroodEn vouwden we samosa’s met een kruidige vulling van aardappel, bataat, wortel en kikkererwten.
Workshop Indiaas koken - Samosa makenNa 90 minuten kokkerellen toverden we een typische Indische maaltijd op tafel.
Workshop Indiaas koken - kokenWorkshop Indiaas koken - workshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We proefden van een pittige, vegetarische pilav. We dipten onze samosa en pappadum in de zoetzure tomaten- en mangochutney’s.
Workshop Indiaas koken - Samosa
De geurige basmatirijst en de frisse raita en kachumbar zorgde voor wat verkoeling in onze mond.
Workshop Indiaas koken - Raita pappadumMaar niet alle Indische gerechten zijn pikant. De kip korma die we maakten was heerlijk zacht van smaak. We proefden ook van ‘groenten van bij ons’ die door de exotische kruidenmengeling toch helemaal anders smaakten.
Workshop Indiaas koken - bloemkoolMet kheer en een geurige Indiase thee sloten we de maaltijd en de kookavond af.

Ik denk dat iedereen naar huis ging met een goed gevulde maag. En met een kruidenzakje, een receptenbundel in de hand en veel inspiratie om thuis ook eens Indiaas te koken.

De reacties die, na afloop van de kookworkshop in mijn gastenboek stonden, deden mijn hart een sprongetje maken.
Workshop Indiaas koken - gastenboekDank je wel voor jullie enthousiasme en graag tot een volgende keer.

Ook zin gekregen om samen te kokkerellen? Schrijf je dan zeker in voor één van de volgende kookworkshops. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *