Vrolijke paaskoekjes


Vrolijke paaskoekjes in 3 kleuren

Ik gaf je gisteren al wat ideetjes voor je paasmenu.
Deze paaskoekjes vrolijken je paastafel helemaal op. Paaskoekjes in de vorm van een klok, een haas of een konijn en ook een kuikentje mag erbij.
PaaskoekjesZo is je paasmenu helemaal af. Van Amuse tot Zoetjes bij de koffie of thee.
Bak je mee? Wij hebben ons alvast geamuseerd.

Wat heb je nodig voor een volle mand paaskoekjes?

Deze paaskoekjes zijn gemaakt van amandel-zanddeeg. Voor de bruinere koekjes voegde ik cacaopoeder toe aan het deeg.
350 g boter – 250 g broyage (=125 g amandelpoeder + 125 g fijne suiker) – 100 g bloemsuiker – 1 ei – snuf zout – 500 g bloem
Extra: cacaopoeder om de koekjes te kleuren

Verder heb je ook nog leuke uitsteekvormpjes voor paaskoekjes nodig. Paashazen, konijnen, kippen, kuikentjes, bloemen,…

Voor de afwerking: witte glazuur. Meng hiervoor in een tasje bloemsuiker met een beetje water tot een dik, stroperig mengsel.

Hoe maak je het?

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Meng de boter met de overige ingrediënten en kneed het amandel-zanddeeg kort door.
Verdeel het deeg in 3. Kneed door 2 van de 3 porties cacaopoeder om de koekjes te kleuren. Zorg dat de ene portie donkerder gekleurd is dan de andere portie.

Wikkel het deeg in plastiekfolie en laat het even rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 180°C boven-en onderwarmte.

Neem een portie van het deeg uit de koelkast en rol het uit op bakpapier. Maak de koekjes niet te dun en niet te dik. Zo’n 2 mm is ideaal. Steek er vormpjes uit.
Paaskoekjes uitstekenHaal het deeg rond de vormpjes voorzichtig weg zodat de konijnen of hazen geen oren of staart missen.
Paaskoekjes - deeg weghalenHet deeg dat je weghaalt, kan je opnieuw opkneden en opnieuw uitrollen.

Leg het bakpapier met de vormpjes op een bakplaat. Bak de koekjes 15 minuten tot ze lichtjes kleuren. Hoe dikker je de koekjes maakt, hoe langer ze in de oven moeten.
Paaskoekjes op de roosterGa zo verder tot alle deeg opgewerkt is.

Geef de diertjes ogen en een staart. Doe hiervoor het glazuur in een spuitzak en spuit met een heel dun spuitmondje kleine puntjes.
PaaskoekjesBewaar de koekjes in een blikken doos.

Vrolijk Pasen!

 

 

 


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest9Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *