Uiensoep met Hagelands bier 4


DANK-JE-WEL!

Wat een plezier om al die lieve berichtjes, felicitaties en complimentjes te lezen naar aanleiding van mijn nieuwtje rond het openen van mijn eigen kookstudio.

Ik hoop jullie daar binnenkort allemaal te mogen verwelkomen. 🙂

Uiensoep, een lekker soepje met een warm aroma. Ideaal voor herfstdagen.

Ondertussen heb ik weer een aantal drukke dagen achter de rug en nog in het verschiet. En ik moet me ook nog eens aan die boekhoudklus zetten.

Ik vond toch even de tijd om een lekker soepje klaar te maken. Uiensoep.

Sommigen trekken misschien hun neus op bij het horen van het woord uiensoep. Maar dat is zeker onterecht voor dit soepje.

Uiensoep met bierDe uien worden zachtjes gegaard in een flinke klont boter tot ze goudbruin zijn en hun aroma de hele keuken vult. Met het bier en de verrassende kruidenmix met onder andere kaneel maak je van deze uiensoep een echt herfstsoepje met een warme smaak.

Klaar voor een huilbui? Als iemand tips heeft om niet te wenen bij het snijden van uien, deel ze dan zeker onderaan dit bericht.

Wat heb je nodig voor deze uiensoep met Hagelands bier?

750 g uien – 2 teentjes look – 1 aardappel – 100 g boter – 1.5 à 2 l groentebouillon – 50 g bloem – 2 dl bier – peper – zout – komijn – oregano – Provençaalse kruiden – laurierblaadje – tijm – beetje geraspte kaneel – room
Afwerking: verse tijm

Hoe maak je het?

Schil de uien en snijd in ringen. Smelt de boter in een soeppan, voeg oregano, Provençaalse kruiden, tijm, komijn en een laurierblaadje toe en stoof de uienringen op een laag vuurtje met een deksel erop in 15 à 20 minuten goudgeel. Voeg de geperste look toe en stoof nog even aan.
Roer vervolgens de bloem onder het uienmengsel. Bevochtig met de bouillon.
Voeg de geschilde en in stukken gesneden aardappel toe.
Laat nog 10 minuten koken.
Voeg het bier toe en laat nog 10 minuten verder koken.
Kruid de soep goed af met peper en zout en wat gemalen kaneel.
Werk eventueel af met room en verse tijm.

Smakelijk.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest100Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 Gedachten over “Uiensoep met Hagelands bier

  • Britt

    Is er een alternatief voor het bier? (Mijn broer mag niet teveel alcohol binnen wegens gezondheidsredenen). En indien nee, wat voor bier zou goed zijn?

    • Ingrid Post auteur

      Dag Britt,

      Je kan voor deze soep kiezen voor alcoholvrij vrij. Van gewoon bier blijft er door het koken sowieso niet veel alcohol in de soep over.

      Groetjes,
      Ingrid

  • Bernadette Rutjes

    Ik draag contactlenzen waardoor ik helemaal geen last heb van tranende ogen bij het uien snijden. Mijn tip is dus laat iemand met contactlenzen de uien voor je snijden😁

    • Ingrid Post auteur

      Haha Bernadette,

      Ik draag ook contactlenzen en moet dus ook niet huilen bij het snijden van uien. Zalig hé.

      Groetjes,
      Ingrid