Torta de limão – Braziliaanse limoentaart


Hoorde je het van de limoenschaarste in de V.S.?
Amerikanen zijn verzot op limoenen. Ze voeren ze in vanuit Mexico. Maar de limoenoogst valt tegen door de overvloedige regenval en door de plantenziekte de Gele Draak. Bovendien halen Mexicaanse criminelen de boomgaarden leeg en overvallen ze de limoentransporten. Zo komt het dat de limoenprijzen in de V.S. de pan uit swingen.

Nu moet je niet meteen naar de winkel hollen om je voorraad limoenen in te slaan om deze heerlijke taart te maken. De limoenen voor de Europese markt worden ingevoerd vanuit Brazilië.

Vooruit, aan de slag.


Wat heb je nodig?
1 blik gezoete gecondenseerde melk, 2 à 3 limoenen, 3 eiwitten, 200 gr verkruimelde koekjes, 200 gr boter, 50 à 60 gr bloemsuiker

Hoe maak je het?
Verkruimel de koekjes fijn. Smelt de boter en voeg de geplette koekjes toe. Meng alles onder elkaar tot zich een bal vormt. Voeg meer gesmolten boter toe indien nodig. Spreid het koekjesmengsel dun uit over een taartbodem met bakpapier.
Meng de gecondenseerde melk met het limoensap (en wat limoenzeste).
Mix de eiwitten met de suiker stijf tot er zich pieken vormen.
Giet het mengsel van melk en limoen over de koekjesbodem. Schep daarop de stijfgeklopte eiwitten.
Bak de taart op 180°C gedurende 20 minuten of tot het eiwit licht bruin begint te worden.
Laat afkoelen op een taartrooster.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest1Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *