Thaise gazpacho, drink hem ijs- en ijskoud


Thaise gazpacho, een variant op de Spaanse soepklassieker.

Ah, daar is de zomer, daar is de zon. Dat vraagt om een aangepast soepje. Koud en pittig. Een gazpacho met een oosterse twist. In mijn KitchenAid Magnetic Blender is dat zo gemixt en gefixt. Deze Thaise gazpacho is een variant op de Spaanse soepklassieker. Net zo snel klaar. Net zo lekker.
Thaise gazpachoDeze soep hoef je niet te koken. Gewoon even de groenten snijden, in je blender doen en op de startknop drukken. Heb je geen blender? Met een goede staafmixer lukt het ook.

Wil je meer proeven van de Thaise keuken?

Schrijf je dan snel in voor de open workshop Thais koken op 2 september. Tijdens deze kookworkshop maken we een culinaire ontdekkingstocht doorheen de pittige en exotische Thaise keuken. Ideaal om bij het begin van het nieuwe schooljaar toch nog even dat vakantiegevoel vast te houden.

Ondertussen kan je al genieten van deze Thaise gazpacho. En van het zonnetje natuurlijk!

Wat heb je nodig voor deze Thaise gazpacho?

5 rijpe tomaten – 1 groene paprika – 1 rode puntpaprika – ½ komkommer, geschild – sap van 1 limoen – ½ bos koriander – 3 lente-uitjes – 1 eetlepel sesamolie – 3 eetlepels vissaus of 2 theelepels zout – 1/2 rood pepertje, zonder zaadjes

Voor de afwerking: ½ komkommer, in kleine blokjes – ½ rode puntpaprika, in kleine blokjes – 2 el sushi azijn – 50 g pindanoten, geroosterd en grof gehakt – geroosterde sesamzaadjes
Ingrediënten Thaise gazpacho

Hoe maak je het?

Snijd de tomaten in stukken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in stukken. Schil de komkommer en snijd in stukken.
Snijd 2 lente-uitjes grof. Verwijder de zaadjes uit het rood pepertje.
Doe de tomaten, de komkommer, paprika’s, lente-ui en pepertje in een blender, samen met het sap van 1 limoen, de halve bos koriander, 1 eetlepel sesamolie en het zout of de vissaus. Mix de soep glad.

Op Instagram heb ik een video geplaatst, waarin je ziet hoe de KitchenAid Magnetic Blender alle groentjes in enkele seconden glad mixt.

Ingrediënten Thaise gazpacho in KitchenaidEventueel kan je de soep nog zeven.
Laat de soep goed koelen in de koelkast.
Snijd voor de afwerking de komkommer en de halve rode puntpaprika in kleine blokjes. Besprenkel met sushi azijn (of andere azijn). Rooster de pindanoten in een droge pan. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan. Hak de pindanoten grof.

Serveer de Thaise gazpacho ijs- en ijskoud in kleine glaasjes met de fijngesneden komkommer, rode paprika, de gehakte pindanoten en de geroosterde sesamzaadjes.
Garneer met een blaadje koriander.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest22Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *