Taco met pittige kaas-chorizovulling


Mijn 10 inspirerende kaasgerechten.

In mijn blogbericht over de aardappelgratintaartjes, vertelde ik jullie al over een leuk project dat ik deed in samenwerking met OudenDijk kaas. Ik maakte 10 kaasgerechtjes, van hapje tot dessert, met deze kaas in de hoofdrol. Mijn recepten werden gebundeld in dit 2-talig kookboekje. Heb je het al gespot in de kaaswinkel?

OudenDijk receptenboekje

Ondertussen staan mijn recepten ook op de OudenDijk website.

10 x kaas: kaaskoekjes, kaassalade, groenten & pasta alla carbonara, pizzawafel, broodsushi, appel-kaasroosjes, aardappelgratintaartje, cheesy aardappel-biersoep, taco en gemarineerde kaasblokjes. Klik zeker eens door en kijk hoe de fotograaf van elk gerechtje een beeldschoon plaatje maakte.

OudenDijk recepten Dishcover

Let’s taco!

Een van de gerechtjes die ik uitwerkte voor het kookboekje was deze Mexicaanse taco. Je zou het misschien niet zo verwachten, maar in Mexico eten ze niet alleen bonen. Het is ook een echt kaasland. Kaas wordt er rijkelijk over alle gerechten gestrooid. Ik vond dat een Mexicaans gerecht daarom niet mocht ontbreken in een kaas-kookboekje.
Taco'sDeze taco is eigenlijk een Tex-Mex gerechtje. Als wij over een taco spreken, dan denken we aan een harde tacoschelp. Maar in de echte Mex-Mex keuken is een taco een zachte tortilla, gemaakt van speciale maïsbloem. Een wrap dus.

Deze zomerse taco’s zijn snel klaar en happen lekker weg. Ideaal om dit weekend op het menu te zetten. En het is iets dat de papa’s zeker graag zullen lusten. 🙂

Wat heb je nodig voor deze taco met pittige kaas-chorizovulling?

Voor 8 taco’s.
8 tacoschuitjes of hoorntjes – 1 eetlepel olie – 1 ui – 100 g chorizo – 1 theelepel Mexicaanse oregano – peper – zout – 1 rode puntpaprika – enkele stukjes jalapeñopeper of ½ chilipeper – 3 tomaten – 100 g bonen – 2 lente-uitjes – 125 g geraspte kaas
Voor de guacamole: 1 avocado – sap van 1/2 limoen – 1/2 rode ui – enkele stukjes jalapeñopeper of ½ chilipeper – een handvol verse koriander – zout naar smaak

Hoe maak je het?

Snipper de ui fijn. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de paprika in brunoise. Snijd de lente-uitjes in fijne repen.
Verwarm de olie in een pan. Stoof de ui glazig aan. Voeg de stukjes paprika en chorizo toe. Kruid met peper, zout en oregano. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm ze tot het vocht verdampt is. Voeg de bonen toe en de lente-uitjes.
Schep dit mengsel in tacoschuitjes. Bestrooi rijkelijk met de kaas. Zet 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C of onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Maak ondertussen de guacamole. Schil en snijd de avocado in stukken. Snipper de ui en hak het pepertje millimeterfijn. Hak de koriander.
Prak de avocado’s grof. Breng dit op smaak met limoensap, ui, het pepertje en de gehakte koriander. Kruid met zout. Proef en breng op smaak met extra peper, zout, koriander, limoensap.
TacoLet’s taco!

 


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest6Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *