Sinaasappel granola met gebakken peer


Een luxe-ontbijtje op zondag met exotische sinaasappel granola en gebakken fruit.

Mijn ontbijt bestaat meestal uit een kommetje fruit met havermout en een schepje yoghurt. Nu was ik dat wat beu gegeten en daarom maakte ik nog eens een pot granola.
Granola is een mengsel van geroosterde noten, granen en zaden. Het lijkt een beetje op muesli, maar het is krokanter omdat de granola geroosterd wordt.
Het is zo gemaakt en je kan er eindeloos mee variëren!

Sinaasappel granola met gebakken peer
Voor deze sinaasappel granola gebruikte ik het sap en de zeste van 1 sinaasappel en ik deed er ook wat geplette kardemonzaadjes bij. Zo smaakt de granola een tikkeltje exotisch.

Mijn luxe-ontbijtje op zondag: een schep zelfgemaakte granola, wat gebakken gember-peertjes, stukjes vijg en kort gebakken pruim. Daarbovenop wat bramen, frambozen, schijfjes banaan, blauwe bessen en een lepel yoghurt. Een goed begin van de dag.

Wat heb je nodig voor een grote pot sinaasappel granola?

Voor 1 bokaal van 1 liter.

200 g havermoutvlokken – 20 g quinoavlokken – 100 g noten naar keuze (walnoten, amandelnoten, cashewnoten) – 50 g pitten en zaden naar keuze (zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten, maanzaad) – het sap en de zeste van 1 sinaasappel – de zaadjes van 2 kardemonpeulen – 2 eetlepels kokosbloesemsuiker – 3 eetlepels zonnebloemolie – 70 g gedroogde veenbessen – een handvol kokosschilfers

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150°C – hetelucht stand.
Hak de noten grof. Plet de zaadjes van de kardemonpeulen. Doe de havermoutvlokken, quinoavlokken, gedroogde veenbessen, kokosschilfers en pitten in een kom. Meng er de zeste van de sinaasappel, het sinaasappelsap, de olie en de kokosbloesemsuiker onder. Roer alles door elkaar en verdeel dit mengsel over een bakplaat met bakpapier. Bak de granola gedurende 20 à 30 minuten.

granola mengelingLaat de sinaasappel granola afkoelen en schep hem dan een in een mooie, afgesloten pot.

Serveer de granola met fruit naar keuze, wat yoghurt of platte kaas.

De peren, pruimen en vijgen zijn nu volop verkrijgbaar. Om eens een andere smaak te hebben, stoofde ik de partjes peer en de pruim kort aan in wat boter. Ik deed er ook wat geraspte, verse gember bij. Lekker!

 


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest13Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *