Panna cotta met yoghurt en granola


Een panna cotta met yoghurt. Dat is een yogurt cotto.

Panna cotta is een populair Italiaans dessert. Het betekent letterlijk room (panna) die gekookt wordt (cotta). Deze panna cotta met yoghurt is een lichtere variant van die Italiaanse klassieker. De room is vervangen door melk en yoghurt. Het is dus eigenlijk een yogurt cotto. Maar dat klinkt niet zo vloeiend in de mond. Maar lekker is deze panna cotta met yoghurt wel.
Panna cotta met yoghurtZelfs lekkerder dan de originele versie. Giet er wat coulis van rode vruchten over en enkele lepels zelfgemaakte granola. Heerlijk. En waarom niet als ontbijt?

Inspiratie voor deze yoghurt panna cotta vond ik in het januari nummer van Jamie. Ik paste hier en daar het recept wat aan. Ik kon het niet laten. 🙂

Wat heb je nodig voor deze panna cotta met yoghurt?

6 g gelatine – 250 ml halfvolle melk – 50 g suiker – 1 citroengrasstengel – 1 vanillestok – 250 g Ijslandse yoghurt (Skyr) of Griekse yoghurt

Hoe maak je het?

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm de melk met de suiker en de opengesneden vanillestok en citroengrasstengel. Laat even trekken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de warme melk. Schep de yoghurt door de melk en stort de panna cotta van yoghurt in vormpjes. Laat de yoghurtpannacotta enkele uren opstijven in de koelkast.

Wat heb je nodig voor de kaneel-ahorngranola?

200 g havervlokken – 3 el kokosolie – 3 el ahornsiroop – 50 g pecannoten, gezouten – 50 g amandelen – 50 macadamia noten, gezouten – 75 g gemengde zaden en pitten – 1 el kaneelpoeder – 15 g kokosvlokken – zeste van 1 sinaasappel – 50 g gedroogde veenbessen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150°C. Meng alle ingrediënten voor de granola, behalve de veenbessen, de sinaasappelzeste en de kokosschilfers, in een kom en schep goed om. Spreid het mengsel op een bakplaat met bakpapier.

Rooster de granola een 15-tal minuten in de oven. Schep het mengsel om en doe er de kokosschilfers, de zeste van de sinaasappel en de veenbessen bij. Zet de granola opnieuw voor 15 minuten in de oven of tot alles goudbruin is. Houd de granola goed in de gaten, zodat het geheel niet aanbrandt.

Deze heerlijke kaneel-ahorngranola kan je in een propere, gesteriliseerde pot een 3-tal weken bewaren.

Wat heb je nodig voor de coulis?

200 g rood fruit uit de diepvries – 1 à 2 el ahornsiroop

Hoe maak je het?

Breng het fruit uit de diepvries  zachtjes aan de kook. Laat even inkoken. Zeef de pitjes eruit. Zoet de coulis naar smaak met de ahornsiroop.

Na enkele uren is het dan eindelijk tijd om te proeven van deze lekkere panna cotta met yoghurt.

Haal de panna cotta uit de vorm door de bodem van de vormpjes enkele seconden in warm water te dopen. Stort de panna cotta op een bord. Lepel er de coulis over en schep er enkele lepels van de granola over.
Yoghurt panna cotta


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest12Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *