Normandische appeltaart 2


Nom nom Normandische appeltaart

Ik heb een abonnement op een aantal kooktijdschriften en verzamel ook alle boekjes met recepten die je kan vinden in de supermarkt. Dat vormde zo stilaan hele stapels kooklectuur. En omdat mijn huis helaas niet meegroeit, moest er wat opgeruimd worden. Na het doorbladeren van een eerste stapel tijdschriften, hield ik een bundel met een 30-tal ‘to cook & to bake’ recepten over. Eentje ervan is deze Normandische appeltaart. Een receptje uit ‘kook’.

Een eenvoudige taart met heel veel smaak.

Normandische appeltaart

Voor de gelegenheid werd de taart opgesmukt met slingers, toeters, bellen en kaarsjes. Want ik ben jarig vandaag.

En wie verjaart, trakteert met een taart(recept). 🙂

Wat heb je nodig voor deze Normandische appeltaart?

Voor de eerste laag van de taart: 125 g zelfrijzende bloem – 125 g suiker – 4 el melk – 2 el koolzaadolie – 2 eieren – 3 appels

Voor de toplaag: 100 g boter – 100 g suiker – 1 ei -50 g kokospoeder

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150°C – hetelucht stand.

Leg een bakpapier in een springvorm van 22 cm.

Maak het deeg voor de onderste laag van de taart. Meng bloem, suiker, melk, koolzaadolie en eieren goed onder elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.

Schil de appels en snijd ze in kwartjes. Schik de stukjes appel op het deeg. Normandische appeltaart - appelen op deeg

Zet de bakvorm in de oven en bak de taart voor een eerste keer, gedurende 20 à 25 minuten, tot hij net opgesteven is.

Normandische appeltaart - eerste laag gebakken

Meng ondertussen alle ingrediënten van de toplaag onder elkaar. Haal de taart uit de oven en giet dit mengsel erop.

Normandische appeltaart - kokoslaag over taart

Zet de taart opnieuw in de oven gedurende 25 à 30 minuten tot de bovenkant goudbruin gebakken is.

Haal de taart uit de oven. Keer hem om op een rooster en draai hem nog een keer om op een taartschotel.

Deze Normandische appeltaart is lekker lauw of koud. Met een kopje koffie of een tasje thee erbij. Of voor de gelegenheid met een glaasje champagne.

Fijne zondag allemaal. Ik vertrek nu naar Hapje Tapje. Mijn dag kan dus niet meer stuk.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest20Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Normandische appeltaart