Nicecream, ijs zonder room of toegevoegde suiker


Nicecream is so nice.

Nicecream. Meer dan 2 miljoen hits op Google. De foto’s ervan doen je watertanden.
Wat is het en hoe wordt het gemaakt? Tijd voor een proeftest in de keuken van Dishcover.
NicecreamNicecream komt van icecream. Het verschil met echt ijs is dat er in nicecream geen room zit en ook geen toegevoegde suiker.  De naam nicecream is een samenvoeging van ‘banana’ en ‘icecream’. Bananen spelen immers de hoofdrol bij de bereiding van nicecream. Extra rijpe bananen. Recht uit de diepvries. Rijpe bananen zijn op zich al lekker zoet, dus extra suiker is helemaal niet nodig. En door ze te mixen, krijg je een zachte, romige mousse.

Een tip. Pel de bananen alvorens je ze in de diepvries steekt en snijd ze ook al in stukjes. Dit bespaart je een hoop werk achteraf. Ik spreek uit ondervinding. Ik stak mijn bananen met schil en al in de diepvries. Dat gaat snel. Maar het pellen van de bevroren banaan is een heel karwei.

Wat voeg je bij die bananen?

Andere (bevroren) vruchten, bijvoorbeeld mango, ananas, bosbessen, frambozen, aardbeien.

Extra smaakmakers, bijvoorbeeld de zaadjes van een vanillepeul, chocola, citruszeste.

Voor nog smeuïger nicecream voeg je kokosmelk, zijdezachte tofu, yoghurt, gemixte noten of pindakaas toe.

Ik maakte mijn nicecream met banaan, bosbessen en cashewnoten. Wel, ik ben geen ijsmadam, maar dit ijsje vind ik toch wel lekker.

Wat heb je nodig voor een lekkere portie nicecream?

2 rijpe bananen uit de diepvries – 180 g bosbessen uit de diepvries – 80 g cashewnoten

Pure chocoladeschilfers om te garneren.

Hoe maak je het?

Laat de cashewnoten een aantal uren weken in water zodat ze zachter worden.

Mix de noten dan met de stukjes bevroren banaan en bosbessen tot een smeuïge massa. Gebruik hiervoor een krachtige mixer of blender.

Het ijs is het lekkerst als het net gemaakt is.

Je kan het ook in de diepvries bewaren. Haal het dan een 20-tal minuten voor het serveren uit de diepvries zodat het makkelijker te scheppen is.

Rasp er wat pure chocoladeschilfers over voor je het ijs serveert. Extra lekker.

Receptinspiratie: kook magazine 08/’17. Andere nicecream ideetjes vind je hier.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest20Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *