Menu voor Pasen: 9 recepten op z’n paasbest


Van ontbijt tot brunch: 9 recepten voor een paasbest menu voor Pasen.

Heb je al gezien hoe mooi de lente ontluikt? De bloesems kleuren wit en roze. De eerste groene blaadjes verschijnen aan de bomen. Na de krokussen, komen nu ook de narcissen, tulpen en druifhyacinten piepen boven de grond. Het gras staat fris en groen. Helemaal klaar voor de paaseitjesraap.
Zoek jij nog lekkere ideetjes voor je menu voor Pasen? Deze tips geven je alvast wat inspiratie: 9 recepten op z’n paasbest. Van paasontbijt tot paasbrunch.

Paasontbijt: zoet of hartig?

Het paasontbijt mag wat uitgebreider, niet? Misschien maak je er zelfs een paasbrunch van. Hou je van zoet, dan moet je zeker deze brioches proberen. Je kan ze makkelijk de avond voordien bakken.

Menu voor Pasen - Vlaamse brioches

Zoet paasontbijt met Vlaamse brioches

Toch liever iets hartig om de dag mee te starten? Met deze bruschetta caponata scoor je zowel bij het ontbijt als bij de lunch. En het is een favoriet hapje op elk feestje. Een Italiaans broodje gevuld met zoetzure groentjes en daarbovenop een gebakken kwarteleitje.

Menu voor Pasen - Bruschetta caponata

Hartig paasontbijt – bruschetta caponata met kwartelei

Lunchen op z’n paasbest: een kleurrijke salade of een lauwwarm gerechtje uit de oven?

Lunchen op z’n paasbest doe je met een frisse salade of een licht voorgerecht met de toppers van bij ons: asperges en aardbeien.
Van deze kleurrijke aardbei-asperge salade fleur je helemaal op.

Menu voor Pasen - Aardbei asperge salade

Frisse salade met aardbeien en asperges

En dit lauwwarm ovengerecht met asperges, geitenkaas en ei is nog altijd 1 van mijn favoriete receptjes.

Menu voor Pasen - Asperges, geitenkaas en ei

Een lauwwarm ovengerecht met asperges, geitenkaas en ei

Iemand een soepje?

Soep van wortelloof met knaloranje mini-worteltjes of wortelsoep met zelfgemaakte grissini. Je hoeft niet te kiezen. Met 1 bussel wortelen kook je deze 2 lekkere soepjes.

Menu voor Pasen - soep van wortelloof

Soep van wortelloof

Menu voor Pasen - Wortelsoep

Wortelsoep

Pasta smaakt altijd. Weekdag of feestdag.

Ga je voor een snelle, groene pasta of huisgemaakte ravioli met een kruidige vulling? Toevallig 2 vegetarische gerechten.

Ik maakte deze groene pasta pesto met broccoli en erwten. Je kan naar hartenlust variëren met de groenten: asperges, bloemkool, peultjes, sojabonen. Wie wil, kan er een stukje vis of kip aan toevoegen. Maar ik hield het deze keer vegetarisch. De pasta kan je extra feestelijk afwerken met een gepocheerd eitje.

Menu voor Pasen - groene pasta pesto

Fris en groen als de lente – pasta pesto

Heb je al eens zelf verse pasta gemaakt? Moet je zeker eens doen. Je denkt misschien dat verse pasta maken moeilijk is, maar eigenlijk is het simpel. Veel meer dan bloem, eitjes, wat zout en olijfolie heb je niet nodig. Zet deze huisgemaakte ravioli met peterselievulling en een citroenbotersausje op je menu voor Pasen en iedereen zal je een pluim geven voor je kookkunsten.

Menu voor Pasen - huisgemaakte ravioli

Ravioli met peterselievulling en citroenbotersaus

Chocola!

Je paasmaaltijd afsluiten doe je met chocola. Veel chocola. Deze paaseitjes gevuld met chocomousse staan heel leuk op je paastafel.

Menu voor Pasen - chocomousse

Chocomousse in een paaseitje

Fijne paasvakantie!

Menu voor Pasen - paascakjes

Paascakejes met chocoladeganache of glazuur

Nog meer paasideetjes vind je hier.

Vrolijk Pasen!


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest7Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *