Maissoep


Wist je dat maïs eigenlijk geen groente is, maar een graan. En dat elke maïskolf wel 1000 maïskorrels kan bevatten, mooi gerangschikt in rijtjes.
Maïs komt voor in vele producten die we kennen: maïsolie, cornflakes, polenta, maïsbloem, tortilla’s.
Meestal zijn de korrels geel, maar er bestaan ook donkerrode, blauwe, violette en zwarte variëteiten.

Van maïs maak je lekkere soep. De chilipeper is een echte must in dit recept.
Heb je geen verse maïs? Dan kan je ook maïs uit blik gebruiken. In dat geval heb je 300 à 400 gr maïs nodig.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
20gr boter of olie, 1 wit van prei, 1 selderstengel, 1 gele paprika, 1 ui, 1 teentje look, 2 verse maïskolven, 1 chilipepertje, 1,5 l bouillon (groenten of kip), peper en zout naar smaak
Voor de afwerking: kokosmelk, lente-ui, maïskorrels, rode bonen

Hoe maak je het?
Hak de prei grof, snijd de selder in kleine blokjes, snipper de ui, pers het teentje look.
Snijd de maïskorrels van de kolf, snijd de paprika in grove stukken.
Fruit de ui en de look aan in de boter of de olie. Voeg de prei, selder, paprika en maïs toe.
Stoof verder aan. Snijd het chilipepertje fijn en voeg toe.
Bevochtig de groenten met de bouillon en laat de soep een halfuurtje zachtjes koken.
Mix in een blender en zeef tot een gladde soep.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat chilipeper. Roer er wat kokosmelk door en versier met fijngehakte lente-ui, enkele gekookte maïskorrels en enkele rode bonen.
Serveer met een kaasbroodje.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *